Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Müteahhidin Teminat Sorununu Garanti Fonu Çözecek

Türkiye Müteahhitler Birliği'nin (TMB) önceki akşam düzenlenen yemeğine katılan Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Nazım Ekren, yaşanan teminat mektubu sorununun çözümüne yönelik olarak Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Teminat Mektubu Garanti Fonu'nu yeniden ele alacaklarını söyledi.

Referans Gazetesi
Müteahhidin Teminat Sorununu Garanti Fonu Çözecek

Yurtdışı müteahhitlik hizmetlerinde yaşanan teminat mektubu sıkıntısını gidermek için bir garanti fonu kurulması gündemde.

Türkiye Müteahhitler Birliği'nin (TMB) önceki akşam düzenlenen yemeğine katılan Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Nazım Ekren, yaşanan teminat mektubu sorununun çözümüne yönelik olarak Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Teminat Mektubu Garanti Fonu'nu yeniden ele alacaklarını söyledi. Özellikle kamunun ve özel sektörün süreçteki rollerini belirleyeceklerini belirten Ekren, fonu süratle devreye sokacaklarını bildirdi. Teminat mektubu garanti fonu kurulması daha önce de gündemde gelmişti ve sektör temsilcileri de bir süredir bu yönde bir düzenleme istiyordu.

TMB'nin "Gündem 2009" başlıklı toplantısına katılan Ekren, krizin etkilerini de değerlendirdi. Yayımlanan göstergelerdeki pozitiflik konusunda temkinli bir tavır takınan Ekren, bunun güçlü ve kalıcı olup olmadığının önümüzdeki birkaç ay içinde netleşeceğini söyledi. Krize karşı en önemli tedbir olarak kamu altyapı yatırımlarında bir kısıntı yapmayacaklarını söyleyen Ekren, ancak özel sektörün yatırımlarındaki azalmayı, kamu yatırımlarıyla telafi etmenin kolay olmadığını ifade etti.
    
İstihdam paketi yakında

İstihdam paketi çalışmaları hakkında da bilgi veren Ekren, paket kapsamında işsiz kalanlara öncelikle kalıcı iş bulmayı istediklerini belirtti. İstihdam paketini oluştururken 3 temel bileşen üzerinde durduklarını kaydeden Ekren, "İstihdam edilirken işsiz kalanları, kalıcı halde istihdamda tutmak için hangi sektörlere ne tür tedbirler veririz? İkincisi işgücüne katılma oranlarının artmasına paralel olarak, buraya dahil olan vatandaşlarımızın mesleki donanımını nasıl geliştirebiliriz? Sonuncusu da bu ikisinin dışında kalmasına karşın krizden etkilenen gruplara sosyal yardımlar altında neler veririz? Bununla ilgili paketi kısa süre içinde sizlerle paylaşacağız" dedi.

TMB Başkanı Erdal Eren de inşaat sektöründeki küçülmeye dikkat çekti. Senenin başında ödeneklerinde yüzde 16,5 kesinti yapıldığını anımsatan Eren, bu nedenle inşaat sektöründeki küçülmenin önüne geçilemeyeceği endişesini taşıdıklarını belirtti. Teminat mektubu sorununa değinen Eren, Halk Bankası'nın kendi içinde bir proje değerlendirme birimi kurarak yurtdışı müteahhitlik projeleri için teminat mektubu vermeye başladığını belirtti ve Ziraat Bankası'ndan da benzeri bir destek beklediklerini vurguladı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/muteahhidin-teminat-sorununu-garanti-fonu-cozecek_68631.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!