Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Konteyner Kentte Yangın
BÖLÜM SPONSORU

Müteahhitler Yurtdışında 4 Milyar Dolarlık İş Aldı

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Türk müteahhitlerin yılın 9 ayında üstlendikleri proje tutarının 4 milyar doları aştığını bildirdi. Tüzmen’in verdiği bil

AA



evlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Türk müteahhitlerin yılın 9 ayında üstlendikleri proje tutarının 4 milyar doları aştığını bildirdi. Tüzmen’in verdiği bilgilere göre, yurtdışında üstlenilen projelerde Ortadoğu ülkeleri 1 milyar 457 milyon dolarla ilk sırada yer aldı.

Avrupa ülkelerinde 1 milyar 291 milyon, Bağımsız Devletler Topluluğu’nda (BDT) 751 milyon, Afrika ülkelerinde 384 milyon, BDT dışındaki Asya ülkelerinde 136 milyon, diğer ülkelerde ise 4 milyon dolarlık proje üstlenildi. Ortadoğu ülkelerinde 96, Avrupa ülkelerinde 5, BDT ülkelerinde 60, Afrika ülkelerinde 17, BDT ülkeleri dışındaki Asya ülkelerinde de 6 proje üstlenildi. Bakan Tüzmen, “Bu yıl için 5 milyar dolarlık hedef koymuştuk. Şu anda alınan işler ve ihalesi devam eden projeler, yurtdışı müteahhitlik sektörünün 2004 yılı hedefine ulaşacağını gösteriyor.” dedi. Tüzmen, petrol üreten ülkelerin Türk müteahhitler için büyük pazar olduğunu belirtirken, petrol fiyatlarının dünya piyasalarında geçen yıla göre büyük oranda artmasının, Türk müteahhitlere yeni fırsatlar oluşturacağını kaydetti. Bu arada Fas’ta bulunan Tüzmen, Fas Dış Ticaret Bakanı Mustafa Mechahouri ile birlikte Fas Girişimciler Genel Konfederasyonu’nun düzenlediği toplantıya katıldı. Tüzmen ve Mechahouri, daha sonra birlikte, 4. Türk İhraç Ürünleri Fuarı’nı ziyaret etti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/muteahhitler-yurtdisinda-4-milyar-dolarlik-is-aldi_18424.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!