A - ANKARA - Bayındırlık ve İskân Bakanı Zeki Ergezen, müteahhitlerin "Otellerin saunasından telefonla inşaat yaptırma alışkanlığını terketmesi gerektiğini" söyledi.
Ergezen, Ankara Sanayi Odası Meclis toplantısındaki konuşmasında, yolsuzluğun üç ayağı olduğuna işaret ederek şöyle konuştu: "Siyasetçi olarak ben yersem, (bürokrata işaret ederek) bunlar yer. Ben yemiyorum, onlar hiç yemez, yedirmeyeceğim. (Müteahhitler olarak) Ankara'nın en güzel yerlerinde vakit geçireceksin, 'İnşaatım yürüsün de, kaliteli olsun' diyorsun, 'Para kazanayım' diyorsun. Elbette ben de gider çatıda kiremitleri aşağıya atarım."
Şantiyelerin, yeni mezun mühendislere bırakılmaması gerektiğini söyleyen Ergezen, Yapı Denetim Yasa tasarısının Bakanlar Kurulu'na sevk edildiğini Deprem Şûrası'nı ise ekimde toplayacaklarını vurguladı. Türkiye'nin en gözde bakanı olduğunu da söyleyen Zeki Ergezen, yolsuzlukla mücadelede başarılı olduklarını belirterek şunları söyledi: "11 trilyonluk inşaat ödeneğinde fazla ödenen para 4.6 trilyon lira. Üç karayolları müdürlüğündeki gereksiz 100 trilyonun üzerindeki ihaleyi iptal ettik. Bakan adamım, genel müdür hemşehrim. Yok arkadaş... Bunun kırılması hemşericilik, bölgecilik bir tarafa bırakılmadır."
|