Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
 
BÖLÜM SPONSORU Egepen Egepen

Mutfak Tasarım Süreci – Analiz, Karar ve Planlama

Tasarımcının profesyonel hayatta, iç mimarlık eğitimi alan öğrencinin proje hazırlarken başvuracağı bir kaynak kitap var artık. Häfele ile Kesseböhmer sponsorluğunda hazırlanan ve Literatür Yayıncılık tarafından yayımlanan Mutfak Tasarım Süreci – Analiz, Karar ve Planlama kitabı raflardaki ve arşivlerdeki yerini alıyor.

yapi.com.tr
Mutfak Tasarım Süreci – Analiz, Karar ve Planlama

asarımcının profesyonel hayatta, iç mimarlık eğitimi alan öğrencinin proje hazırlarken başvuracağı bir kaynak kitap var artık. Häfele ile Kesseböhmer sponsorluğunda hazırlanan ve Literatür Yayıncılık tarafından yayımlanan Mutfak Tasarım Süreci – Analiz, Karar ve Planlama kitabı raflardaki ve arşivlerdeki yerini alıyor. Kitabın yazarı ise halen Kadir Has Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’nde öğretim üyeliği görevini sürdüren Yrd. Doç. Dr. Deniz Yazıcıoğlu.

Deniz YazıcıoğluHer yönüyle bir ‘ilk’

Mutfak tasarımına metodik bir yaklaşım getiren kitap, ölçü alınmasından planlamaya tüm aşamalarda tasarımcılara yol göstermeyi amaçlıyor. Fiziksel koşulların analizi, bütçe öngörüsü, stil, malzeme ve renk seçimi konularını kapsayan bölümlerin ardından aktivite alanlarının belirlenmesi, plan tipine karar verilmesi gibi adımları içeren planlama süreci, geleceğin mutfak donanımları, 160 fotoğraf ve 17 teknik çizim eşliğinde ele alınıyor. Uzun soluklu bir araştırma, uygulama deneyimi ve profesyonel birikimin ürünü olan 'Mutfak Tasarım Süreci: Analiz, Karar ve Planlama', Türkçe’de bu kapsamda hazırlanan ilk kitap niteliğinde. Bir tasarımcının profesyonel iş hayatında kullanabileceği standart ölçüler, analiz ve planlama aşamasında tasarım kararlarını yönlendiren pratik bilgiler, doğru verilere ulaşılmasında tasarımcıların işini kolaylaştıracak ölçülendirme ve soru formları, kitapta biraraya geliyor.

Hem profesyoneller hem öğrenciler için kaynak kitap

Kitap, profesyonellerin dahi ihtiyaç duyacağı birçok temel bilgiyi içerme, serbest çalışan mimar ve iç mimarlar için de her zaman başvuracakları bir kaynak olma iddiasını taşıyor. Deniz Yazıcıoğlu, halen üniversitede proje dersleri veren bir öğretim üyesi olarak, öğrencilerin mutfak tasarımıyla ilgili karşılaşacakları tüm sorulara cevap verecek nitelikte olan bu kitabın, dört yıllık eğitimleri boyunca öğrencilerin de kullanabilecekleri önemli bir kaynak olacağını düşünüyor.

Yrd. Doç. Dr. Deniz Yazıcıoğlu

İTÜ Mimarlık Bölümü’nde 1994’de lisans, 1997’de yüksek lisans ve 2004 yılında doktora eğitimini tamamladı. Eczacıbaşı Intema’da Mutfak ve Banyo tasarım ve satış çalışmalarında bulundu. 1999 yılında kurmuş olduğu Atölye Elit firması bünyesinde çok sayıda ulusal ve uluslar arası ölçekte tasarım ve uygulamaya imza attı. Bu güne kadar farklı tasarı yarışmalarında jüri üyesi olarak da görev aldı. Özellikle mutfak tasarımı konusunda çok sayıda yayını bulunuyor. Halen yürütmekte olduğu Kadir Has Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’ndeki öğretim üyeliği görevine ilave olarak, profesyonellere de mutfak tasarımı konusunda grup eğitimleri veriyor.

ETİKETLER: firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/mutfak-tasarim-sureci--analiz-karar-ve-planlama_78426.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

REKLAM VERİN

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!