Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Müze Mağazaları İhaleye Çıkarılacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı, müze ve ören yerlerindeki hediyelik ürün satış mağazalarını ihaleye çıkarıyor. İhaleyle birlikte halen 9 olan mağaza sayısı 46'ya yükselecek. Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, ihale sonrası mağazalarda el sanatları eserlerinin yerini Çin mallarının alacağı iddiaları da yalanlandı.

CNN Türk



Kültür ve Turizm Bakanlığı, müze ve ören yerlerindeki hediyelik ürün satış mağazalarını ihaleye çıkarıyor. İhaleyle birlikte halen 9 olan mağaza sayısı 46'ya yükselecek. Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, ihale sonrası mağazalarda el sanatları eserlerinin yerini Çin mallarının alacağı iddiaları da yalanlandı. Açıklamada, ihaleyi kazanacak firmalara kopya eser, kitap, müze hatıra eşyalarının yanı sıra geleneksel el sanatı ürünü satma zorunluluğu getirildiği belirtildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ihaleyi kazanacak firmaların ürün çeşitleri ile yıllık iş programlarını döner sermaye işletmesi tarafından onaylanacağını ve dolayısıyla düşük kaliteli ürün satışının mümkün olmadığını da vurguladı.

Yeniden yapılanma çerçevesinde özelleştirilecek DÖSİM mağazalarında bugüne kadar satılmayan Türk kahvesi ve lokumu da satışa sunulacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/muze-magazalari-ihaleye-cikarilacak_64737.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!