Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Müze Soygunu İhmal Yüzünden

Devlet Resim ve Heykel Müzesi’nden üç tablonun çalınmasıyla ilgili görülen davanın bilirkişi raporunda, alınan güvenlik önlemlerini “anlamsız” olduğu vurgulandı. Müze Müdürü Ömer Osman Gündoğdu’nun avukatı, rapora itiraz etti. Sanık Topal’ın avukatı Emrah Güner ise olay tarihine ilişkin güvenlik kamerası kayıtlarının istenmesini talep etti.

Hürriyet Gazetesi
Müze Soygunu İhmal Yüzünden

STRONG>Devlet Resim ve Heykel Müzesi’nden üç tablonun çalınmasıyla ilgili görülen davanın bilirkişi raporunda, alınan güvenlik önlemlerini “anlamsız” olduğu vurgulandı.

12 Nisan’da İbrahim Çallı’ya ait iki ve Şevket Dağ’a ait bir tablonun çalınmasıyla ilgili müzenin eski güvenlik görevlisi Veli Topal’ın tutuksuz olarak yargılanmasına Ankara 16. Asliye Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Hakim Güven Özkan, Etnolog Ayhan Saltık’ın hazırladığı bilirkişi raporunun mahkemeye gönderildiğini söyledi. Raporda, şöyle denildi:

Kasa mühürsüz

“Deponun anahtar ve mühürleme aletinin konulduğu kasanın mühürsüz oluşu, alınmış olan diğer önlemlerin hepsini anlamsız kılmaktadır. Alarm sisteminin yaklaşık 2008 yılı başından bu yana bozuk olduğu belirtilmiştir. Teftiş Kurulu raporları ve hırsızlık suçunun işlendiği yerde yapılan keşif de gözönüne alınarak, müzecilik mevzuatına uygun davranılmadığı, müzede güvenlik açısından bir zafiyetin olduğu ve hırsızlık olayının da bu zaaftan faydalanılarak, gerçekleştirildiği kanaatine varılmıştır.”

Müze Müdürü Ömer Osman Gündoğdu’nun avukatı, rapora itiraz etti. Sanık Topal’ın avukatı Emrah Güner ise olay tarihine ilişkin güvenlik kamerası kayıtlarının istenmesini talep etti. Duruşma, ileri bir tarihe ertelendi.

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/muze-soygunu-ihmal-yuzunden_80205.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!