Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Müzelere ‘Başkanlık Sistemi’ Geliyor

Türkiye’deki büyük müzeler de artık dünyanın önde gelen müzeleri gibi ‘başkan’ tarafından yönetilecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca belirlenecek

NTV-MSNBC
Müzelere ‘Başkanlık Sistemi’ Geliyor

b>Türkiye’deki büyük müzeler de artık dünyanın önde gelen müzeleri gibi ‘başkan’ tarafından yönetilecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca belirlenecek 19 ‘ulusal müze’, bir başkan ve ona bağlı iki müdür tarafından idare edilecek.

Yeni yürürlüğe giren 5226 sayılı “Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu ile Çeşitli Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun” müzelerin yeniden yapılandırılmasını gündeme getirdi.

Buna göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı, prehistorik çağlardan bugüne yaşamış uygarlıkların izlerine ev sahipliği yapan 19 müzeyi “Ulusal Müze” olarak belirleyecek.
İstanbul Arkeoloji ve Anadolu Medeniyetleri müzeleri gibi bu özellikleri taşıyan 19 müze, bir başkan ve ona bağlı iki müdür tarafından idare edilecek. Üçlü yapının başındaki başkan, her türlü işleyişinde koordinasyon görevini üstlenirken, ulusal ve uluslararası ilişkiler ile projelerin onaylanmasından sorumlu olacak.
Söz konusu müzelerin ihtisas gerektiren konularla ilgilenecek müdürleri de bilimsel ve idari işleri yürütecek.
Müzelerin işletme müdürleri ise müzeye kaynak sağlayacak her türlü konuya eğilecek. Müzeye giriş-çıkış, güvenlik, bilet ve hediyelik eşya satışı, kırtasiye gibi konular, işletme müdürünün sorumluluğunda olacak.

YÖNETMELİKLER HAZIRLANACAK
Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü yetkilileri, söz konusu düzenlemenin ayrıntılarıyla gerçekleştirilmesi için yasanın kendilerine 1 yıllık süre tanıdığını ifade ettiler.
Yetkililer, bu düzenlemelere ilişkin yönetmelikleri hazırlamak üzere çalışmalara başladıklarını, 1 yıllık süre dolmadan da bu çalışmaları tamamlamayı hedeflediklerini bildirdiler. Yetkililer, “Ulusal Müze”lerin belirlenmesinin de bu çalışmalar içinde yer alacağını kaydettiler.

http://www.yapi.com.tr/haberler/muzelere-baskanlik-sistemi-geliyor_15414.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!