Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Nabucco Projesine Türk Mühendisler Damga Vuracak

Nabucco International Holding Company, 3 bin 300 kilometrelik boru hattının 2 bin kilometrelik Türkiye bölümünün yapımı öncesinde yürütülecek mühendislik çalışması için 13 Türk firmasına davetiye gönderdi.

Sabah Gazetesi



azar doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak olan Nabucco Doğalgaz Boru Hattı Projesi'ne, Türk mühendisler damgasını vuracak. Nabucco International Holding Company, 3 bin 300 kilometrelik boru hattının 2 bin kilometrelik Türkiye bölümünün yapımı öncesinde yürütülecek mühendislik çalışması için 13 Türk firmasına davetiye gönderdi. Bu şirketlerden 7'si konuyla ilgilendiklerini bildirdi. Nabucco yetkilileri, "Bunlardan biri, işverenin danışmanı olacak ve temel mühendislik çalışmalarını yapacak" dedi.

Her ülke için ayrı danışmanlık
Nabucco projesinin tarafı olan 5 ülkede de 5 ayrı danışmanlık firması mühendislik işlerini yürütecek. Her ülke için ayrı ayrı belirlenecek olan firmalar, çatıda görev yapacak olan uluslararası danışmanlık firmasıyla eşgüdüm içinde çalışacak. 3 bin 300 kilometrelik projenin, 2 bin kilometrelik bölümü Türk mühendislerinin denetiminde gerçekleşecek.

İşte, uluslararası dev projede görev almak üzere talepte bulunan mühendislik firmaları: "Yüksel Mühendislik, TEMPO Mühendislik, Su Yapı, TEKFEN Mühendislik."

RWE altıncı ortak olmak istiyor
NABUCCO Projesi'ne halen 5 ülkenin enerji şirketleri katılıyor. Türkiye'den BOTAŞ, Avusturya'dan OMV, Macaristan'dan MOL, Romanya'dan Transgaz ve Bulgaristan'dan Bulgargaz. Projeye, altıncı ortak olarak Almanya'dan RWE, Fransa'dan Gaz de France katılmak istiyor. Ortakların, zaman zaman bu konuda toplantı yaptıkları, RWE'nin resmi ortaklar arasına her an girebileceği kaydediliyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/nabucco-projesine-turk-muhendisler-damga-vuracak_56529.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!