Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Nabucco Türkiye Şirketi 6 Ay İçinde Kurulacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarıyla ilgili oluşturdukları hükümet politikasının artık değişmez bir devlet politikası haline geldiğini kaydetti. Yıldız, 6 ay içinde Nabucco Türkiye şirketinin kurulacağını açıkladı.

Referans Gazetesi
Nabucco Türkiye Şirketi 6 Ay İçinde Kurulacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarıyla ilgili oluşturdukları hükümet politikasının artık değişmez bir devlet politikası haline geldiğini kaydetti. Yıldız, 6 ay içinde Nabucco Türkiye şirketinin kurulacağını açıkladı.

Yıldız, Türkiye Bilim Araştırma Vakfı (TÜBAV) ve Gazi Üniversitesi tarafından ortaklaşa düzenlenen, uluslararası katılımlı "Nükleer ve Yenilenebilir Enerji Kaynakları Kongresi"ne katıldı. Hem rüzgârda hem nehir tipi santrallarda, su kaynaklarının kullanılmasında, jeotermalde, güneşte ve birçok enerji kaynağında yerli kaynakların kullanılmasının ön planda olduğunu söyleyen Yıldız, bu kaynakların Türkiye'nin büyüme hızına tespit edilen rezervler çerçevesinde yetmediğini, geri kalan enerji ihtiyacının eşzamanlı olarak diğer kaynaklarla ikame edilmesinin temel politikaları arasında olduğunu kaydetti.

Yıldız, gazetecilerin Nabucco Projesi'ne ilişkin sorusu üzerine çalışmaların devam ettiğini, 6 ay içinde Nabucco Türkiye şirketinin kurulacağını söyledi. Yıldız, bu süreçte uluslararası arenada hem kaynak arayışıyla ilgili hem de Türkiye'deki yapılanmayla ilgili çalışmaların sürdürüleceğini ifade etti.
    
Irak'la üç temel konu masada

Yıldız, 15 Ekim'de Irak'a yapacağı seyahatte Nabucco'ya gaz tedarikine yönelik anlaşmaların imzalanıp imzalanmayacağına ilişkin soru üzerine şöyle konuştu: "Irak'ta üç temel konuda beş ana başlığımız var. Petrol, doğalgaz ve elektrik. Bu yılın sonunda aralık ayında düzenlenecek olan ikinci faz ihalelerinde TPAO, bildiğiniz gibi orada ihalelere girecek. Daha önce yaptığımız stratejik ve üst düzey konsey toplantısında da bu konular ele alınmıştı. Diğer konumuz ise petrol boru hattının tekrar hareketlendirilmesiyle ilgili. Yumurtalık Petrol Boru Hattı şu anda yüzde 18 kapasiteyle çalışıyor. Irak'ın normalleşmesiyle birlikte bunun daha da hızlanacağı kanaatindeyiz."

Yıldız, önümüzdeki günlerdeki Romanya seyahati konusunda ise bütün komşu ülkelerle özellikle enerji sektörü konusunda çok ciddi çalışmaları bulunduğunu, Romanya'nın da bu ülkelerden biri olduğunu söyledi. Yıldız, Romanya Türkiye arasındaki karşılıklı elektrik hatlarıyla ilgili bir dizi anlaşmanın yapılabileceğini ifade etti.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/nabucco-turkiye-sirketi-6-ay-icinde-kurulacak_72804.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!