Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Narlıdere Pazaryerini Tansaş Kent Meydanına Dönüştürecek

Narlıdere Belediye Meclisi, eski pazar yeri alanının mevcut yerde faaliyet gösteren Tansaş tarafından "kent meydanına" dönüştürülmesini kararlaştır

Yeni Asır
Narlıdere Pazaryerini Tansaş Kent Meydanına Dönüştürecek

b>Narlıdere Belediye Meclisi, eski pazar yeri alanının mevcut yerde faaliyet gösteren Tansaş tarafından "kent meydanına" dönüştürülmesini kararlaştırdı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Narlıdere Tansaş ile yaptığı 10 yıllık kira sözleşmesinin son 5 yılında, haklarını Narlıdere Belediyesi'ne devretti. Yapılan protokol çerçevesinde 5 yıldır eski pazar yerinin bulunduğu alanda hizmet veren Tansaş'ın Narlıdere Belediyesi'ne yıllık 25 milyar lira kira bedeli ödemesine karar verildi. Tansaş, kira bedelinin yanısıra Narlıdere Belediyesi'nin hazırlayacağı proje çerçevesinde eski pazar alanının kent meydanına dönüştürülmesi işini de üstlenecek. Tansaş, Kent Meydanı Projesi'nin yapımı için 210 milyar lira bedel ödeyecek.

Pazarın yeri yanlış
Ankara'da olduğu için toplantıya katılamayan Başkan Abdül Batur yerine, toplantıyı CHP'li üye Ahmet Kaya yönetti. DYP'li Hasan Uçak, Uzay Pazarı'nın yapıldığı alanın yanlış olduğunu belirterek, "Pazar yeri İzmir'in incisi olabilirdi. Ancak, ulaşımı zor bir noktaya taşındı. Başka bir belediye ve başka bir başkan bu projeyi farklı şekilde değerlendirebilir" dedi.
Kaya da eski pazar alanında 3 bin 500 metrekarelik bir kent meydanı yapılacağını belirterek şunları söyledi: "Tansaş ile yapılan protokol notere de onaylatılacak. Bu meclis kararını, protokol süresi 3 yılı aştığı için alıyoruz. Biliyorsunuz, 3 yıla kadar olan sözleşmeler encümen kararı ile de alınabiliyor. Belediye olarak, kent meydanının maliyetini üstlenemezdik. Kent Meydanı 19 Mayıs'a yetişecek" dedi. Önerge, oy birliği ile kabul edildi.
Toplantıda ayrıca Almanya'nın Hessen eyaletine bağlı Friedberg kentiyle "kardeş şehir" olunmasına karar verildi.



http://www.yapi.com.tr/haberler/narlidere-pazaryerini-tansas-kent-meydanina-donusturecek_3607.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!