Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

"Nasıl Ödeyeceksiniz Bu Vebali?

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile ODTÜ Rektörlüğü arasındaki anlaşma sonrası başlayan yol yapım çalışmalarına tepkiler sürüyor. ODTÜ mezunları ve öğrencileri Rektör Mustafa Verşan Gök'e yüzlerce mesaj gönderdi. ODTÜ mezunu Derya Özben Göncüoğlu, rektöre, "Nerede diktiğimiz ağaçlar, ölen hayvanlar, nasıl ödeyeceksiniz bu vebali?" diye sordu.

yapi.com.tr
"Nasıl Ödeyeceksiniz Bu Vebali?

Orta Doğu Teknik Üniversitesi ( ODTÜ) içerisinden geçen yol yapımı çalışmalarının yankıları sürüyor. Rektörlük ile Ankara Büyükşehir Belediyesi arasında protokolün imzalanmasının ardından başlayan çalışmalarda 4.8 kilometrelik alandaki binlerce ağaç bir gecede kesildi.

Gazete Duvar'dan Serkan Alan'ın haberine göre, Çevre örgütleri, ODTÜ mezunları ve öğrenciler ise tepkili. ODTÜ Rektörü Mustafa Verşan Kök’ün kesilen ağaçların iki katının belediye tarafından başka bir alana dikileceği açıklamasına karşın öğrenciler ve mezunlar rektöre yüzlerce elektronik posta gönderdi.

‘Nasıl ödeyeceksiniz bu vebali?’

ODTÜ İnşaat bölümünden 1989 yılında mezun olan Derya Özben Göncüoğlu da Rektör Kök ve yardımcılarına hitaben yazdığı mesajında “Nerede diktiğimiz ağaçlar, ölen hayvanlar? Nasıl ödeyeceksiniz bu vebali?” diye sordu. İşte eski bir mezunun, rektöre mesajı:

“Rektör Bey ve yardımcıları,

ODTÜ İnşaat 1989 mezunuyum.

Aile bireylerimin pek çoğu ODTÜ’lü. Bu nedenle ortaokul yıllarından başlayarak ablalarımla, abimle okulumda düzenlenen ağaç dikme şenliklerine katıldım. Ağaç ve ODTÜ sevgisi o yıllardan beri ilmek ilmek içime işledi. Kötü zamanlarımda yanımda kimse yoksa bir ağaca sarılıp derdimi anlattım, okuluma gelip yürüdüm ağaç kokularını içime çekerek, şifasını derinden hissettim Bir dalı bile incitmekten bir karıncaya bile basmaktan tedirgin oldum hep.

9.09.2017 tarihinde okulumuza yapılan BASKIN haberi ile derinden sarsıldığımı belirtmek isterim. Bu tarih ODTÜ tarihine kara bir leke olarak sürülmüştür. Günlerdir kesilen ağaçların, yuvası dağıtılan hayvanların seslerini, acılarını duyuyorum içimde , uyuyamıyorum.

Ülkenin en iyi teknik üniversitesinde yetiştik ve yetiştirildik bizler. Hocalarımız bunun hakkını vermelisiniz diye uğurladı bizi okuldan ve okulumuza hep layık olmaya çalıştık.

İnşaat mühendisleri olarak bugüne kadar yurt içi ve dışında pek çok önemli projeyi tasarladık, imalatını yaptık. Önemli hiçbir projeye etütsüz, projesiz başlamadık. Gece yarılarına kadar çalıştık ama GECE YARISI baskınlarıyla arazilere, evlere girmedik.

Aydınlık projeler aydınlıkta iç huzuru ile başlar ve biter. Bu şekilde topluma mal olur.

Teknik açıdan bu kadar donanımlı hocalarımız ve mezunlarınız dururken bu projeyi neden şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşmadınız? ODTÜ’yü bu kadar önemsiz mi saydınız da protokol bu kadar zayıf ve çelişkili kaldı? Kimden neyi kaçırıyorsunuz? Zekamızı ve birikimlerimizi bu kadar mı küçümsüyorsunuz?

Nerede diktiğimiz ağaçlar, ölen hayvanlar, nasıl ödeyeceksiniz bu vebali?

Üniversite camiası öğretim elemanları, öğrencileri, mezunları, çalışanları ile bir bütündür, bu bütünlükten bir ruh çıkar ve ODTÜ bunu başaran ender üniversitelerdendir. ODTÜ ruhu böyle zamanlarda canlanır.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/nasil-odeyeceksiniz-bu-vebali_161162.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!