Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Nemrut Dağı'na 5 bin 200 Metrelik Pist

Nemrut Dağı'na 5 bin 200 Metrelik Pist

CNN Türk
Nemrut Dağı'na 5 bin 200 Metrelik Pist

b>Nemrut Dağı eteklerinde yapılacak kayak tesisi alanına, 13 TIR malzeme getirildi. Tesisin yapım alanında inceleme yapan Bitlis Valisi Asım Hacımustafaoğlu, Bitlis'in kayak sporunda iddialı hale geleceğini söyledi.

Hacımustafaoğlu, geçtiğimiz yılın eylül ayında, Nemrut Dağı eteklerine yapılacak Türkiye'nin en büyük kayak tesisinin ihalesini gerçekleştirdiklerini anlattı:

''Türkiye'nin en ciddi firmalarından biri ihaleyi aldı. Firma, yurt dışında ve İzmir'deki fabrikalarında, mekanik aksamlar için imalata başladı. Şimdi biten parçalar gelmeye başladı. Bugün 13 TIR'lık bir malzeme Nemrut Dağı'na getirildi. Havanın ısınmasıyla bu malzemenin montajı başlayacak. Kasım ayında, üçüncü kayak festivalini bu alanda başlatmış olacağız.''

Hacımustafaoğlu, önümüzdeki yıllarda Bitlis'in kayak sporunda çok daha iddialı hale geleceğini de vurguladı:

''Birkaç yıl sonra 15 kilometrelik piste kavuşmuş olacağız. Şu anda 5 bin 200 metrelik bir pist için çalışılıyor. Geçtiğimiz yıllarda altı teleski tesisi yapmıştık. Binlerce gencimiz aynı anda kayak yapma imkanına kavuşmuştu. Biz yerli ve yabancı binlerce kayakseverin bu alanda kayak yapmasını amaçlıyoruz.''

Hacımustafaoğlu, 15 nisanda Turizm Haftası'nı bu bölgede yüzlerce gencin katıldığı kayak gösterileriyle açtıklarını da hatırlattı. Tesis alanında henüz yapılacak çok iş olduğunu belirten Hacımustafaoğlu, ''bütün işleri çok kısa sürede bitirme kararı ve azmindeyiz'' dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/nemrut-dagina-5-bin-200-metrelik-pist_45361.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!