Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

New York'ta İkiz Kuleler'in Yeri hala Boş

Avukat Barry LePater, yetkililerin sıfır noktasının yeniden inşası konusundaki başarısızlığının her yıl New Yorkluları daha çok öfkelendirdiğini belirtti. Dünyanın en yüksek binalarından birisi olacak "Özgürlük Gökdeleni"nin inşası 25 tonluk iki dev kirişin konulmasıyla 2006'da başlasa da bir üniversitenin yaptığı kamuoyu yoklamasına göre

Sabah Gazetesi
New York'ta İkiz Kuleler'in Yeri hala Boş

ABD'de 11 Eylül saldırılarının sekizinci yıldönümünde, ölen 3 bine yakın insan için ülke çapında anma törenleri düzenleniyor. New York'da 107 katlı İkiz Gökdelenlerin yerle bir olduğu "sıfır noktası"nda düzenlenecek törende yaşamını yitiren 2 bin 752 kişinin isimlerini bu yıl yakınları ve gönüllüler okuyacak.

Saldırıların ardından her yıl düzenlenen anma törenlerinde olduğu gibi bugün de iki uçağın gökdelenlere çarptığı anda saygı duruşunda bulunulacak. Manhattan'ın güneyindeki Dünya Ticaret Merkezinin İkiz Gökdelenleri ve Amerikan Savunma Bakanlığına (Pentagon) yolcu uçaklarıyla girişilen saldırıların 8. yıl dönümünün gecesinde, kurtarma operasyonlarının anısına 88 ışık yakılacak.

Törenlerin değişmeyen sorunu ise yıkılan Dünya Ticaret Merkezinin yerine dikilecek gökdelenlerin bitmeyen inşası. Avukat Barry LePater, yetkililerin sıfır noktasının yeniden inşası konusundaki başarısızlığının her yıl New Yorkluları daha çok öfkelendirdiğini belirtti. Dünyanın en yüksek binalarından birisi olacak "Özgürlük Gökdeleni"nin inşası 25 tonluk iki dev kirişin konulmasıyla 2006'da başlasa da bir üniversitenin yaptığı kamuoyu yoklamasına göre gökdelenin ancak saldırıların 10. yıl dönümüne yetişmesini bekleyenlerin sayısı oldukça fazla.

Alanda bir anıt, bir müze ve beş de gökdelen inşa edilmesi planlanıyor. Ancak tüm bu planlara karşın, geçmişte Dünya Ticaret Merkezi'nin İkiz Kuleleri'nin yükseldiği meydan hala boş. Meydan için hazırlanan projeler siyasi tartışmalar, mali ve yasal sorunlar yüzünden gecikmiş durumda.Ayrıca şehir planlamacıları ile toprak sahibi arasında kira sözleşmesi tartışması da sürüyor.

Kriz de vurdu

Bu arada resesyon, İkiz Kuleler ile birlikte Aşağı Manhattan'da yer alan borsa ve bankaları vurmuş durumda. İşte tüm bu faktörler, proje üzerinde büyük soru işaretlerini bırakıyor. Beş gökdelenin ilkinin 2013'te tamamlanması planlandı. Ancak bir süre önce yapılan bir kamuoyu araştırması, New Yorkluların çoğunun projenin zamanında tamamlanacağına inanmadığını gösterdi. Hiç şüphesiz, geçmişte İkiz Kuleler'in yükseldiği alanda bir gün bir anıt olacak. Ancak yakında değil.

http://www.yapi.com.tr/haberler/new-yorkta-ikiz-kulelerin-yeri-hala-bos_72284.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!