Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Niğde’de 143 Ev Hasarlı

Niğde’nin Bor ilçesinde meydana gelen depremler sonrası Vali Şimşek, depremde 17'si ağır ve 126'sı hafif olmak üzere toplam 143 evin hasarlı olduğunun tespit edildiğini söyledi.

yapi.com.tr
Niğde’de 143 Ev Hasarlı

Niğde’nin Bor ilçesinde 20 Eylül Pazar akşam saat 22.08 itibarıyla 5.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Çevre illerden de hissedilen depremle ilgili Niğde Belediyesi can kaybının bulunmadığını belirtti. Bölgede 21 Eylül Pazartesi sabah saat 06.37'de 4.1 büyüklüğünde bir sarsıntı daha kaydedildi. Deprem noktasına en yakın yerleşim yerinin Obruk köyü olduğu açıklandı.

Sözcü’de yer alan DHA kaynaklı habere göre; Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, depremin meydana geldiği Bor ilçesi’nin Obruk köyünde, pazar alanına kurulan çadırlarda incelemelerde bulundu. Vali Şimşek, depremde 17’si ağır, 126’sı hafif, toplam 143 evin hasarlı olduğunun tespit edildiğini açıkladı.

Depremzedeler için gerekli yardımların yapıldığını ve evlerde incelemelerin sürdüğünü belirten Vali Şimşek, şöyle konuştu: “Çok şükür herhangi bir can kaybımız, yaralımız yok ancak evlerimizde hasarlar var. Vatandaşlarımızın mağduriyetlerini giderme anlamında arkadaşlarımız çalışmalarına başladı. En kısa sürede de vatandaşların bu anlamdaki mağduriyetlerini de gidermiş olacağız.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/nigdede-143-ev-hasarli_181881.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!