Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Nisan'da Kapasite Kullanım Oranı 2011'in Aynı Ayına göre 0,2 Puan Azaldı

Nisan ayında imalat sanayinde faaliyet gösteren 2 bin 597 işyerinin katılımıyla gerçekleştirilen imalat sanayinde kapasite kullanım oranı sonuçları açıklandı. Buna göre, geçen yılın Nisan ayında yüzde 74,9 olan kapasite kullanım oranı, 2012 Nisan ayında yüzde 74,7 olarak belirlendi. Kapasite kullanım oranı bir önceki aya göre ise 1,6 puan arttı.

yapi.com.tr / AA
Nisan'da Kapasite Kullanım Oranı 2011'in Aynı Ayına göre 0,2 Puan Azaldı

Merkez Bankası tarafından düzenlenen ve Nisan ayında imalat sanayinde faaliyet gösteren 2 bin 597 işyerinin katılımıyla gerçekleştirilen imalat sanayinde kapasite kullanım oranı sonuçları açıklandı. Buna göre, geçen yılın Nisan ayında yüzde 74,9 olan kapasite kullanım oranı, 2012 Nisan ayında yüzde 74,7 olarak belirlendi. Kapasite kullanım oranı bir önceki aya göre ise 1,6 puan arttı. Mart ayında kapasite kullanımı yüzde 73,1 düzeyindeydi.

İmalat sanayi kapasite kullanım oranlarında, bu yılın Nisan ayında geçen yılın aynı ayına göre, dayanıklı tüketim malları, tüketim malları, dayanıksız tüketim malları ile gıda ve içeceklerde artış, yatırım mallarında ve ara mallarında ise düşüş gözlendi. Geçen yılın Nisan ayına kıyasla dayanıklı tüketim mallarında kapasite kullanımı 2,8 puanlık artışla yüzde 75,7, dayanıksız tüketim mallarında 1,5 puanlık artışla yüzde 72, tüketim mallarında 2 puanlık artışla 72,9, gıda ve içeceklerde de 0,6 puanlık artışla yüzde 67,1 oldu. Kapasite kullanımı ara mallarında 0,9 puanlık azalışla 76,4, yatırım mallarında da 1,3 puanlık azalışla 73,8 seviyesinde gerçekleşti.
    
Sektörlere göre kapasite kullanım oranları
    
İkili sektörlere göre, en yüksek kapasite kullanım oranı, yüzde 82,7 ile kimyasalların ve kimyasal ürünlerin imalatı sektöründe gerçekleşti. Bunu, yüzde 81,6 ile ana metal sanayi sektörü, yüzde 81,2 ile de makine ve ekipmanların kurulumu ve onarımı sektörü izledi. Kapasite kullanım oranı en düşük alanların başında ise yüzde 59,7 ile diğer imalatlar sektörü geldi.

İmalat Sanayi Kapasite Kullanım Oranı çalışması, imalat sanayi sektöründe faaliyet gösteren iş yerlerinin anket döneminde mevcut fiziki kapasitelerine göre fiilen gerçekleşen kapasite kullanımlarının belirlenmesi amacıyla yapılıyor.

ETİKETLER: ekonomi
http://www.yapi.com.tr/haberler/nisanda-kapasite-kullanim-orani-2011in-ayni-ayina-gore-0-2-puan-azaldi_91660.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!