Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Norveç'ten Amazon Ormanları için 1 Milyar $

Norveç, Amazon yağmur ormanlarının korunması için Brezilya'ya 2015 yılına kadar 1 milyar dolar yardım yapacak. Norveç Başbakanı Jens Stoltenberg, ormanın yok olmasını önlemenin, sera gazı emisyonunun azaltılmasının en büyük, çabuk ve ucuz yolu olduğunu vurgulayarak, Brezilya'nın bu yöndeki çabalarının küresel ısınmaya karşı son derece önemli

CNN Türk
1 Norveç'ten Amazon Ormanları için 1 Milyar $

Norveç, Amazon yağmur ormanlarının korunması için Brezilya'ya 2015 yılına kadar 1 milyar dolar yardım yapacak. Norveç Başbakanı Jens Stoltenberg, ormanın yok olmasını önlemenin, sera gazı emisyonunun azaltılmasının en büyük, çabuk ve ucuz yolu olduğunu vurgulayarak, Brezilya'nın bu yöndeki çabalarının küresel ısınmaya karşı son derece önemli olduğunu belirtti.

Brezilya'ya bu yıl 21 milyon, gelecek yıl 210 milyon dolar verecek olan Norveç, taahhüt ettiği yardımın tamamını, amaca hizmet edildiğinin açıkça belgelenmesi halinde yapacak. Norveç, kerestecilerle çiftçileri ağaçları kesmemeye ikna etmek, bilimsel ve teknolojik projelere mali kaynak sağlamak amacıyla Brezilyalı yetkililer tarafından kurulan fona yardım taahhüt eden ilk ülke oldu.

Bu arada Brezilya Çevre Bakanı Carlos Minc, Japonya, Almanya, Güney Kore ve İsviçre'nin de yardım yapmayı planladığını belirtti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/norvecten-amazon-ormanlari-icin-1-milyar-_63746.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • norveç dünyanın en güzel manzaralı ülkesidir YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!