Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Nostaljik Tramvayın Temeli Atıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen 'nostaljik tramvay' hattı inşaatının temeli törenle atıldı. Törene katılan Devlet Bakanı Faruk Çelik, altyapı, kültür ve ulaşımdaki atılımlarla Bursa'yı Türkiye'nin 3. büyük kenti yapacaklarını söyledi. Vali Harput da tarihî şehrin Türkiye'nin önümüzdeki dönemde kültür, ekonomi ve turizmde

Zaman Gazetesi
Nostaljik Tramvayın Temeli Atıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Tarihî Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nin ortasından geçen Cumhuriyet Caddesi'nde nostaljik tramvay hattının temelini Devlet Bakanı Faruk Çelik'in de katılımı ile attı. İnşaat çalışmaları süresince Yeni Cumhuriyet Caddesi Gökdere Bulvarı Meydancık Kavşağı ile İnönü Caddesi Dörtyol sinyalize kavşağı arasında trafik kapatılacak. Araçlar ise alternatif güzergahları kullanacak.

Temel atma törenine Devlet Bakanı Faruk Çelik başta olmak üzere, Vali Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, partililer ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Bakan Faruk Çelik, gece gündüz çalıştıklarını belirterek şu bilgileri verdi: "Laf üretmiyor, iş üretiyoruz. Sorunları çözmek ve vaatlerimizi yerine getirmek için huzurlarınızdayız. Her gün her saniye, her saat adeta uykuyu kendisine yasaklamış, haram kılmış gibi, gecesini gündüzüne katarak canla başla çalışmalarımızı sürdürüyoruz." dedi.

Devlet Bakanı Faruk Çelik şöyle konuştu: "Türkiye'yi bir baştan bir başa demir ağlarla örüyoruz. Bursa-Osmaneli hızlı tren hattının ihalesi gerçekleşti, bu yıl içinde onun da temelini atıp Bursa'yı bu hatta dahil etmiş olacağız." Bursa-İstanbul ve-İzmir Otoyolu, hızlı tren ve duble yolların tamamlanması ile Bursa'nın yakın zamanda İzmir'den üçüncü büyük şehir olma özelliğini alacağını aktaran Devlet Bakanı Faruk Çelik, bundan kimsenin şüphesi olmamasını istedi. Çelik şöyle konuştu: "Bunları sürdüreceğiz, biz hizmet ettik, siz destek verdiniz, biz çalıştık siz bunun hakkını bize her şekilde verdiniz. İnanıyorum ki 12 Haziran'da yine sizlerin karşısına hizmetlerimiz ile çıkacağız ve siz de gereğini yapacaksınız. Biz de Bursa'yı Türkiye'nin üçüncü büyük ili ve hizmetleri de bir bir ayağına getiren kadro olarak karşınızda olacağız."

Vali Şahabettin Harput ise yeniden bir devin uyandığına dikkat çekerek şöyle konuştu: "7 asır önce dünyaya en büyük imparatorluğu armağan eden Bursa, dünyanın ufkunda bir güneş gibi 7 asır bizim ecdadımızı dalgalandıran Bursa, bugün yeniden bundan sonraki büyük geleceğe doğru her gün yeni yeni eserlerle, yatırımlarla gerçekten Türkiye'mizi yeniden dünyanın lider ülkesi yapma noktasında lokomotif işlevi görmektedir."

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de, Tarihî Hanlar Bölgesi ve Ulucami civarını canlandıracak projeyi hayata geçirmekten dolayı büyük gurur duyduklarını söyledi. Başkan Altepe, burayı alışverişin merkezi yapacak projenin temelini atmaktan dolayı duydukları mutluluğa dikkat çekerek, şöyle konuştu: "Bu proje ile birlikte Bursa bir vizyon değiştirecek. Bu proje ile bu bölgeyi dünyanın en güzel çarşılarından ve Türkiye'nin en güzel çarşılarından biri yapacağından eminiz."

3 tramvayın daha önce Almanya'da 1952 yılında üretildiği bilgisini veren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe şöyle konuştu: "Bu tramvaylar İstanbul-Kadıköy-Moda hattında çalıştırılmak üzere Türkiye'ye getirilmişti. Getirilen 8 tramvaydan ihtiyaç fazlası 3'ünü biz aldık. Bunların kendi atölyemizde şu anda son bakım ve onarımlarını yapıyoruz. 10 buçuk metre boyunda ve 750 volt akımla çalışacak bu tramvaylar, bir buçuk kilometrelik hatta karşılıklı olarak gidip gelecek ve Hanlar Bölgesi'ne güzellik katacak."

Konuşmaların ardından 'nostaljik tramvay' hattı inşaatının temeli Bakan Faruk Çelik ve protokol üyeleri tarafından birlikte butona basılarak atıldı.

ETİKETLER: kent ulaşım
http://www.yapi.com.tr/haberler/nostaljik-tramvayin-temeli-atildi_84871.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!