Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Nüfus Artışı Durmalı'

Türk-İş işsizliğe karşı alınması gereken önlemlere ilişkin “Türkiye’de İstihdam ve İşsizliğin Önlenmesi” başlıklı bir rapor hazırladı. Başbakan Erdoğan 3 çocuğu teşvik ederken Türk-İş tarafından hazırlanan raporda, işsizlik sorununun çözümü için ülke genelinde nüfus artış hızını düşürecek ciddi bir çalışma başlatılması gerektiği belirtildi.

Gazete Vatan
'Nüfus Artışı Durmalı'

Başbakan Erdoğan 3 çocuğu teşvik ederken Türk-İş'in hazırladığı rapor tartışma yaratacak

Başbakan Erdoğan 3 çocuğu teşvik ederken Türk-İş tarafından hazırlanan raporda, işsizlik sorununun çözümü için ülke genelinde nüfus artış hızını düşürecek ciddi bir çalışma başlatılması gerektiği belirtildi. Türk-İş haftalık 45 saat olan çalışma süresinin maaşlar korunarak 40 saate indirilmesini de önerdi. Türk-İş işsizliğe karşı alınması gereken önlemlere ilişkin “Türkiye’de İstihdam ve İşsizliğin Önlenmesi” başlıklı bir rapor hazırladı. Türk-İş’in raporuna göre, işsizliğe karşı izlenmesi gereken politikalar ve alınması gereken önlemlerden bazıları şöyle sıralandı:

“İstihdam yaratmaya özen gösteren bir büyüme politikası zaman geçirilmeden uygulamaya konulmalıdır. Nüfus artış hızı düşürülmelidir. Nüfus artış hızı, istihdam ve işsizlik sorununun çözümlenmesinde stratejik bir faktördür. Bu nedenle ülke genelinde nüfus artış hızını düşürmek amacıyla ciddi bir çalışma başlatılmalıdır. Yapılacak çalışmalar şekilsel değil, eğitici ve yol gösterici olmalıdır. Hızlı nüfus artışına karşılık, nispeten zayıf gelişme hızı istihdam sorununun temel iki boyutudur. Bu yönde yapılması gereken, gelişme hızını uzun dönemde nüfus artış hızından yüksek düzeyde gerçekleştirmektir. Çalışma sürelerinin kısaltılması yeni iş olanaklarının yaratılmasına katkıda bulunacaktır. 45 saat olan haftalık çalışma süresi ücretlerde kayıp olmadan 40 saate indirilmelidir. İstihdam vergisine dönüşen ücretler üzerindeki ilave yükler AB düzeyine düşürülmeli ve fakat bu uygulama ile vergi dağılımı daha adil yapıya kavuşturulmalıdır.”

 

ETİKETLER: ekonomi kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/nufus-artisi-durmali-_80208.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!