Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Nuh’un Çöplüğü!

Greenpeace’in küresel ısınma ve çevre sorunlarına dikkat çekmek amacıyla Ağrı Dağı’nda yaptırdığı Nuh’un Gemisi maketi, bir yıl içinde bakımsızlıktan çöplüğe döndü. Dünya liderlerini iklim felaketlerine karşı zaman kalmadığı konusunda uyarmak isteyen Greenpeace’in, Ağrı Dağı’nın 2 bin 500 metre yüksekliğine koyduğu maket, 31 Mayıs 2007’de törenle

Milliyet Gazetesi
Nuh’un Çöplüğü!

Greenpeace’in küresel ısınma ve çevre sorunlarına dikkat çekmek amacıyla Ağrı Dağı’nda yaptırdığı Nuh’un Gemisi maketi, bir yıl içinde bakımsızlıktan çöplüğe döndü. Dünya liderlerini iklim felaketlerine karşı zaman kalmadığı konusunda uyarmak isteyen Greenpeace’in, Ağrı Dağı’nın 2 bin 500 metre yüksekliğine koyduğu maket, 31 Mayıs 2007’de törenle açılmıştı.

Maketi Türk ve Alman marangozlardan oluşan 20 kişilik bir ekip 4 haftada tamamlamış, açılış töreninde Okan Bayülgen de “Ağrı Dağı Bildirgesi”ni okumuştu. Ancak aradan geçen sürede kapı ve aksamları kırılan maket gemi, temizlik yapılmadığı için de çöplüğe döndü. Bazı kişiler de maket üzerine çeşitli yazılar yazdı.

Iğdır Vali Yardımcısı Mithat Gözen, maketin kent merkezine alınması ve mutlaka bir görevli tarafından korunması gerektiğini belirterek “Geminin bakım ve korumasını Korhan Yaylası’nda yapmak çok zor. Maket gerçekten büyük ilgi görüyor. Ancak herkesin Korhan Yaylası’na çıkma imkânı yok” diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/nuhun-coplugu_62577.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!