Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

‘Nükleer Santral İstemiyoruz’

Mersin Nükleer Karşıtı Platform (NKP), Akkuyu’da kurulması planlanan nükleer santrala karşı miting yaptı. Devlet Hastanesi önünde toplanan binlerce nükleer karşıtı Metropol miting alanına kadar yürüdü. Eylemciler, “Nükleere inat, yaşasın hayat”, “Nükleer santral istemiyoruz”, “Mersin Çernobil olmasın” sloganları attı.

Cumhuriyet Gazetesi
‘Nükleer Santral İstemiyoruz’

Mersin Nükleer Karşıtı Platform (NKP), Akkuyu’da kurulması planlanan nükleer santrala karşı miting yaptı. Devlet Hastanesi önünde toplanan binlerce nükleer karşıtı Metropol miting alanına kadar yürüdü. Eylemciler, “Nükleere inat, yaşasın hayat”, “Nükleer santral istemiyoruz”, “Mersin Çernobil olmasın” sloganları attı. CHP Mersin milletvekilleri İsa Gök ve Vahap Seçer’in yanı sıra BDP Mardin Milletvekili Emine Ayna, Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk ve Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, İstanbul ve Sinop Nükleer Karşıtı Platform bileşenleri ile Greenpeace üyeleri de eyleme katıldı.

Mersin NKP Sözcüsü Sabahat Aslan, “Ülkemizin madenlerinde, tersanelerinde insanları ölüme gönderen, bilimsel olmayan, tamamen siyasal tercihlerle Ecemiş Fay Hattı’nın üzerine kurulacak bir nükleer santral, ülkemizde yeni Çernobil faciasına davetiye çıkaracaktır. Akkuyu’da kurulması planlanan nükleer santral, enerjide yüzde 70 oranında Ruslara bağımlı olmamızı sağlayacak, Akdeniz’in ekosistemini altüst edeceği gibi bölgemizde tarımımıza, turizmimize büyük darbe vuracak, sağlığımızı bozacak” dedi.

İsa Gök: Faşizm

CHP’li Gök, AKP’nin nükleer santral konusunda Mersin’de hiçbir sivil toplum kuruluşunun ve halkın görüşünü almadan karar verdiğini vurguladı. Gök, “Hiç kimseye bir şey sormadan istediğini dayatmanın anlamı nedir? Tek kelimeyle faşizmdir” diye konuştu. CHP’li Seçer de, CHP iktidarında Rusya ile imzalanan uluslararası sözleşmeyi geçersiz kılacaklarını söyledi. BDP Mardin Milletvekili Emine Ayna ise “Bu karar, AKP hükümetinin verdiği ölüm kararıdır” dedi.

ETİKETLER: çevre
http://www.yapi.com.tr/haberler/nukleer-santral-istemiyoruz_80681.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!