Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Nükleer Santralda İlk Adım Ciner'den

Ciner Grubu bünyesindeki Park Holding, Mersin Akkuyu'da 1,600 megawatt (MW) kurulu güce sahip bir nükleer santral kurmak için Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'na (EPDK) lisans başvurusunda bulundu.

Zaman Gazetesi
Nükleer Santralda İlk Adım Ciner'den

elecekte oluşabilecek enerji açığına karşı hükümetin gündeme getirdiği nükleer santral için ilk adım atıldı. Ciner Grubu bünyesindeki Park Holding, Mersin Akkuyu'da 1,600 megawatt (MW) kurulu güce sahip bir nükleer santral kurmak için Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'na (EPDK) lisans başvurusunda bulundu.

EPDK Başkanı Yusuf Günay, Park Holding'in santraldan yılda 7,5 milyar kWh elektrik üretmeyi planladığını bildirdi. Başvurunun bir üniteli santralın 49 yıllık üretim lisansı için yapıldığını kaydeden Günay, "Bu zamana kadar böyle bir başvuru yapılmadığı için bir tebliğ düzenlemesi de yapmamıştık. Şimdi bir tebliğ düzenlememiz gerekiyor. Önümüzdeki süreçte nasıl bir yol izleyeceğimize karar vereceğiz." dedi.

Park Holding'in özel sektörün ısrarla istediği bir şart olan 'alım garantisi' aramadığını başvurusunda ifade ettiğini söyleyen kurul başkanı, "Nükleer santral konusunda TBMM gündeminde olan bir kanun çalışması var. Bu çalışmalardan ayrı olarak bir şirketin serbest piyasa koşullarında devlete herhangi bir yük oluşturmadan santral kurup işletmek istemesi memnuniyet vericidir." diye konuştu.

Park Holding'in başvuru dosyasına göre şirket santralda teknoloji olarak basınçlı su reaktörü kullanacak. EPDK'nın önümüzdeki günlerde bu başvuruyu ele alarak lisansa ilişkin karar vermesi bekleniyor. Nükleer santral yapımıyla Akkök, Aksa, Alarko, Atlas, Çalık, Doğuş, Enka, Entek, Gama, Güriş, Habaş, Koç, Nurol, Park, Sabancı, Tekfen, Tokar ve Zorlu grupları ilgileniyor.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/nukleer-santralda-ilk-adim-cinerden_52772.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!