Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Nükleer Sığınaklar Ticari İşletmelere Devrediliyor

Letonya'da Sovyetler Birliği döneminden kalan nükleer sığınaklar, kamu kuruluşları ve ticari işletmelere devrediliyor. Hükümetin IMF'den mali destek de beklediği proje çerçevesinde sığınakların mevcut özel statülerini kaldırdığını belirten yetkililer, bu şekilde sığınakların yerel yönetimler ve şirketlere devredileceğini, yeni sahiplerinin

CNN Türk
Nükleer Sığınaklar Ticari İşletmelere Devrediliyor

Letonya'da Sovyetler Birliği döneminden kalan nükleer sığınaklar, kamu kuruluşları ve ticari işletmelere devrediliyor. Hükümetin IMF'den mali destek de beklediği proje çerçevesinde sığınakların mevcut özel statülerini kaldırdığını belirten yetkililer, bu şekilde sığınakların yerel yönetimler ve şirketlere devredileceğini, yeni sahiplerinin diledikleri şekilde kullanabileceğini, ayrıca halen yılda 3.4 milyon dolara malolan sığınaklardaki hidrolik kapılarının masrafından da sorumlu olmayacaklarını kaydetti.

İtfaiye İdaresi sivil savunma bölümü başkanı Maigurs Ludbarzs, ülkedeki toplam 331 nükleer sığınağın barış zamanı hiç bir fonksiyonu bulunmadığını belirterek, ayrıca olası bir savaşta da nüfusun sadece yüzde 5'i için yer olması nedeniyle ihtiyacı karşılamaktan uzak olduğunu söyledi.

Ülkesinin böylece Soğuk Savaş döneminin bir başka bölümünü sona erdirdiğini ifade eden Ludbarzs, daha önce bu sığınakların bakım ve yeniden işlerlik kazanması için proje hazırladıklarını, ancak 13,8 milyon dolarlık maliyeti bulunan projenin hükümet tarafından reddedildiğini kaydetti.

Devredilme işleminin daha önce kısıtlı olarak yapıldığı ülkede bu sığınaklardan bazıları halen balık konserve fabrikası, depo ve müze olarak kullanılıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/nukleer-siginaklar-ticari-isletmelere-devrediliyor_69608.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!