Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

İşte 'Nükleer' Kriterleri

Nükleer Zirvesi 12 Şubat'ta Teklifler Hazirana Kalıyor

Nükleer santral konusundaki adımlardan birisi daha atılıyor. Toplam büyüklüğü 5 bin megavat olan üç nükleer santrala ilişkin ihale ilanının 21 Şubat'ta verilmesi bekleniyor.

Zaman Gazetesi



ükleer santral konusundaki adımlardan birisi daha atılıyor. Toplam büyüklüğü 5 bin megavat olan üç nükleer santrala ilişkin ihale ilanının 21 Şubat'ta verilmesi bekleniyor. Atom Enerjisi Kurumu (TAEK), nükleer teknoloji ile ilgili yürüttüğü çalışmaları ve enerji alanındaki rolünü kamuoyuyla paylaşmak amacıyla 12 Şubat'ta bir toplantı düzenleyecek.

Kurumun internet sitesinde (www.taek.gov.tr) yer alan açıklamada, TAEK'e verilen görevler arasında nükleer güç santralı kurma veya işletmenin yer almadığı belirtilerek, "Ancak, nükleer santralların kurulmadan önce nükleer güvenlik değerlendirmelerinin yapılması ve lisanslanması, kurulma süreci başladıktan sonra da inşasından işletmesine ve işletmeden çıkarılmasına kadar tüm süreçler boyunca nükleer güvenlik açısından denetlenmesi TAEK'in sorumluluğundadır. Toplantıda nükleer güvenlik kavramı, lisanslama gerekliliği, lisanslamanın adımları ve ilgili mevzuat tanıtılacaktır." ifadeleri kullanıldı.

Nükleer teknolojinin Türkiye'ye kazandırılması için hazırlanmış olan Ulusal Nükleer Teknoloji Geliştirme Programı çerçevesinde Sinop'ta nükleer teknoloji merkezi kurma çalışmalarının sürdürüldüğü kaydedilen açıklamada, toplantıda nükleer santrallar için yer ve çevre etütlerini de içeren bu çalışmalar hakkında bilgi verileceği de kaydedildi. Toplantı; bilim insanlarına, nükleer santral kurmayı-işletmeyi planlayan yatırımcı kuruluşlara ve basın mensuplarına açık olacak.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/nukleer-zirvesi-12-subatta-teklifler-hazirana-kaliyor_59135.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!