Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Nükleerci Başkan Sabırsız

İhale dosyası Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) tarafından değerlendirmeye alınan Akkuyu Nükleer Santralinin kurulacağı Büyükeceli beldesinin Belediye Başkanı Kemal Gülüt, yöre halkının kararı sabırsızlıkla beklediğini söyledi. Mersin’in en güzel, bakir koylarının yer aldığı, Gülnar ilçe merkezine 38 kilometre mesafedeki Büyükeceli-Ovacık

NTV
Nükleerci Başkan Sabırsız

İhale dosyası Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) tarafından değerlendirmeye alınan Akkuyu Nükleer Santralinin kurulacağı Büyükeceli beldesinin Belediye Başkanı Kemal Gülüt, yöre halkının kararı sabırsızlıkla beklediğini söyledi. Mersin’in en güzel, bakir koylarının yer aldığı, Gülnar ilçe merkezine 38 kilometre mesafedeki Büyükeceli-Ovacık beldesinin Belediye Başkanı Gülüt, 32 yıldır gündemde olan Akkuyu Nükleer Santrali’nin beldelerinin sınırında yer almasının avantajını göreceklerine inandığını belirtti.

Heyecanımız arttı

Akkuyu Nükleer Enerji Santraliyle ilgili ihale dosyasının TAEK tarafından değerlendirmeye alındığı yönündeki açıklamaların heyecanlarını artırdığını anlatan Belediye Başkanı Gülüt, “Yöre halkının tamamına yakın bölümü nükleer santrali istiyor, çevreciler gölge etmesin” dedi.

Akkuyu Sinop'tan eski

Kemal Gülüt, Akkuyu Nükleer Santralinin Sinop’tan çok daha önce, 1976 yılında gündeme geldiğini belirterek, “O tarihlerde Akkuyu mevkisi ilk nükleer santral yeri olarak seçilerek, bunun için yer lisansı alındı. Bugün, etrafı tel örgülerle çevrili olan, bünyesinde iki büyük koy barındıran 14 bin hektarlık santral alanı yıllardır bekliyor” dedi.

Çernobil benzeri facia burada yaşanmaz

Gülüt, yöre halkının santral inşaatının bir an önce başlamasını beklediğini belirterek, “Çernobil benzeri facia buralarda yaşanmaz. Geçimini seracılık ve hayvancılıkla sağlayan yöre halkının geliri her geçen gün azalıyor. En az 40 yıl üretim yapacak bu santral, yüzlerce kişiye ekmek kapısı olacak” diye konuştu.

Yaşlandım, santral inşaatı başlamadı

Beldede 20 yıldır belediye başkanlığı yaptığını belirten Kemal Gülüt, şunları söyledi:

“Santralin kurulması için mücadeleyi başlattığımda 30’lu yaşlardaydım. 63 yıllık ömrümün yarısını nükleer yanlısı mücadele ile geçirdim, şimdi bu mücadelede sona yaklaşmanın heyecanını yaşıyorum. Yıllardır halka bu santralin kurulmasının yöremize katkılarını anlatıyorum. Sonunda ikna etmeyi başardım ama ben yaşlandım, santral inşaatı başlamadı.”

Fransa'daki santraller plajla iç içe

Büyükeceli Belediye Başkanı Gülüt, başta Fransa olmak üzre birçok ülkedeki nükleer santrali yerinde inceleme fırsatı bulduğunu, bu ülkelerde plajlarla nükleer santralin adeta iç içe bulunduğunu belirterek, “Akkuyu’da kurulacak santralin de çevre dostu, çevre kirliliği olmayan bir santral olacağı inancındayım” dedi.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/nukleerci-baskan-sabirsiz_65358.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!