Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Nükleerde Kazma Yıl Sonu Vuruluyor

Enerji Bakanı Güler, nükleer enerji santrali inşaatına yıl sonunda başlamayı planladıklarını söyledi. Güler, Türkiye’nin nükleer enerjiyi barışçıl amaçlar için kullanacağını ve santral ihalesinin her firmaya açık olduğunu kaydetti.

ntvmsnbc
Nükleerde Kazma Yıl Sonu Vuruluyor

ünya Ekonomik Forumu’nun yapıldığı Davos’ta NTV/CNBC-e ortak yayınına katılan Enerji Bakanı Hilmi Güler, Türkiye’nin büyük bir enerji açığı olduğunu, bu yüzden nükleer enerjiye yöneldiğini söyledi.

Enerji Bakanı, Amerikan Kongresi’ne sunulan ve ABD ile Türkiye’nin nükleer enerji için ortak çalışma yürütmesini içeren anlaşmanın geçen ay Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yaptığı Washington ziyareti sırasında ele alındığını ve karara bağlandığını söyledi.

Güler, “Amerikan tarafıyla nükleer enerjiyi görüşmüştük, onun gerçekleşmesi bu. Kongreden geçerse geniş perspektifte çalışmaları sürdüreceğiz. İhale sadece Amerikan şirketlerine değil 9 kriteri sağlayan firmalara açık olacak. Dolayısıyla bir sınırlama söz konusu değil” dedi.

Bakan Güler, Amerikan istihbaratının geçmiş yıllarda Türk özel şirketlerin nükleer enerjiyi barışçıl amaçlar dışında kullanabileceği yönündeki kaygısının da yersiz olduğunu belirtti.

‘Sivil amaçlı kullanacağız’
“Biz başından beri nükleer enerjiyi sivil amaçlarla kullanacağımızı belirtmiştik” diyen Güler şöyle konuştu: “Bizim enerji üretmek dışında kaygı oluşturacak çalışma söz konusu değil. Enerji ihtiyacı var. Nükleer enerjiyi kullanıyoruz, daha geniş alanda kullanacağız. Sivil amacın dışında olmadığı için onlar da kongreden geçirecekler.” Bakan Güler, nükleer enerji santrali inşaatının 2008 sonunda başlamaya planladıklarını söyledi.

İran’dan dört haftadır doğalgaz alınamadığını söyleyen Güler, önümüzdeki hafta içinde gaz akışının yeniden sağlanmasını beklediklerini kaydetti. Güler, elektrikte otomatik fiyatlandırma ile ilgili düzenlemenin Bakanlar Kurulu’na sunulduğunu belirtti.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/nukleerde-kazma-yil-sonu-vuruluyor_59054.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!