Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

‘Nükleerde Sinop için İhale Bu Yıl’

Enerji Bakanı Hilmi Güler, Türkiye’nin ilk nükleer santralının yapımı için açılan ve yalnızca Rus devlet şirketi Atomstroyexport-Inter RAO-Park Teknik’ten oluşan ortaklığın teklif verdiği ihaleyi ekim ayı içinde sonuçlandıracaklarını söyledi.

Radikal Gazetesi



Enerji Bakanı Hilmi Güler, Türkiye’nin ilk nükleer santralının yapımı için açılan ve yalnızca Rus devlet şirketi Atomstroyexport-Inter RAO-Park Teknik’ten oluşan ortaklığın teklif verdiği ihaleyi ekim ayı içinde sonuçlandıracaklarını söyledi. Önceki gün gazetecilerin sorularını yanıtlayan Güler, nükleer santral için Mersin Akkuyu dışında ikinci yer olan Sinop’a nükleer santral yapılmasına ilişkin çalışmaların tamamlandığını, yıl sonuna kadar ihale açılmasının planlandığını belirtti. Güler, Rus-Türk ortaklığının teklifinde yer alan teknolojinin uygun bulunması durumunda TETAŞ’ın fiyat teklifine ilişkin zarfın açılacağını ifade ederek, “Rusya’nın iki tip teknolojisi var. Eğer modern olanını önerdilerse... Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) bütün unsurlara bakacak” dedi.

‘Onay gelmezse kamu-özel yapılabilir’

Mersin Akkuyu için açılan ihalede şartname alanların bir bölümünün süre uzatımı talep ettiğini anımsatan Güler, Güney Koreli KEPCO’nun yanı sıra Sabancı ve Enka’nın da ihaleye katılmayı istediğini ancak ek süre verilmemesinin katılımı engellediğini belirtti. Teknik sürecin tamamlanmasının ardından ihalenin enerji arz güvenliği, maliyet ve dış politika boyutları da dikkate alınarak sonucun Bakanlar Kurulu’nda değerlendirileceğini belirten Güler, “Eğer TAEK’ten onay gelmezse... Kararlı olduğumuzu söylemiştik. Tercihimiz özel sektör ama kamu-özel de santralı yapabilir.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/nukleerde-sinop-icin-ihale-bu-yil_64046.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!