Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Nükleerde Sona Geldik

Enerji Bakanı Taner Yıldız, nükleer santral ihalesinde sona gelindiğini belirterek, “Nükleerde sona geldik artık şu veya bu şekliyle 2 ay içinde bu işi sonuçlandırmamız lazım” diye konuştu. Nükleer santral ihalesini CNNTürk’e değerlendiren Yıldız “Bu sıradışı bir iş özellikle Türkiye için” dedi.

Gazete Habertürk
Nükleerde Sona Geldik

Enerji Bakanı Taner Yıldız, nükleer santral ihalesinde sona gelindiğini belirterek, “Nükleerde sona geldik artık şu veya bu şekliyle 2 ay içinde bu işi sonuçlandırmamız lazım” diye konuştu. Nükleer santral ihalesini CNNTürk’e değerlendiren Yıldız “Bu sıradışı bir iş özellikle Türkiye için” dedi. Yıldız, “Biz Güney Kore gibi 26’ncı santralimizi yapmıyoruz. Birinci santralimizi ne yazık ki gecikerek yapıyoruz. Nükleer santrallerle ilgili bir kültüre sahip değiliz. Bu insan kaynakları ile teknolojisi, yatırım işletmesi ile farklı bir başlık” dedi. İhale ile ilgili TETAŞ raporunun sorulması üzerine Yıldız, “Daha sık eleyip daha sık dokuma talimatı verdim” dedi.

‘Sürece saygı duyuyoruz’

Yıldız ihaleyle ilgili şöyle konuştu: “Raporun aslında nükleer santral konsepti ile ilgili, şartname ile ilgili mütereddit halleri vardı. Bizim rapora müdahale etme şansımız yok. TETAŞ yönetim kurulu farklı bilgileri ve gelişmeleri değerlendirerek, bir yönetim kurulu kararı aldı. Artık hemen hemen sonuna
geliyoruz.” İhale süreci devam ederken Ruslarla ne görüştüğünün sorulması üzerine Yıldız, ‘Rusların kendilerine bu konuda istekli olduklarını ancak sürece de saygı duyduklarını’ ilettiklerini aktardı.

‘Ben bilmiyorum’ diyemem

İhaleden sonra konsorsiyumun teklifini yenilemesinin İhale Komisyonu tarafından geçersiz bulunduğunun hatırlatılması üzerine Yıldız “Komisyon baz alır veya almaz. Biz bakanlık ve hükümet olarak dikkate almak zorundayız. Bu konuda gazetede okuduğum ya da televizyonda izlediğim bir habere kayıtsız kalmam söz konusu değil. TETAŞ’a resmi olarak da fiyat indirimini vermiş durumdalar. Ben bunu görmezlikten gelemem. Ben bilmiyorum diyemem. Ülkenin menfaatlerini ilgilendiren her hususta biz varız; irademizi koyarız. Komisyon aşamasında dikkate alınmamış olabilir. Ben bunu dikkate alırım” diye konuştu.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/nukleerde-sona-geldik_70671.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!