Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Nurol İnşaat'ın Projeleri de Durdu

Nurol İnşaat ve Ticaret A.Ş Üst Yöneticisi (CEO) Bülent Erdoğan, Dubai'de inşaatlarını sürdürdükleri 3 ayrı projenin, alamadıkları hakedişler sebebiyle 6 ay öncesinden durdurulduğunu söyledi.

Cumhuriyet Gazetesi



Nurol İnşaat ve Ticaret A.Ş Üst Yöneticisi (CEO) Bülent Erdoğan, Dubai'de 3 ayrı inşaat taahhütleri olduğunu ve 6 aydır bu projelerin hakedişlerinin karşılanmamasından dolayı durduğunu bildirdi.

Abu Dabi'de devam eden 6 projelerinin daha olduğunu belirten Erdoğan, burada herhangi bir sorun olmadığını, gerçekleştirdikleri taahhütlerin hakedişlerini alabildiklerini ifade etti.
Erdoğan, Dubai'deki alacaklarını da almaya çalıştıklarını dile getirerek, şöyle konuştu:

''Alacaklarımızı almak için girişimlerimiz sürüyor. Biliyorsunuz 60 milyar gibi bir borçları var. Bunu bir plan çerçevesinde ödemeye çalışıyorlar. Bunun bir an önce ödenmesi bizim lehimize. Tabii ki kolay değil bu borcun altından kalkmak. Ama biz de bu konuda gayret ederek almaya çalışıyoruz.

Biz Dubai'de iş alırsak iş yapıyorduk. Özkaynaklarımızdan bir yatırımımız olmadı. Tamamen taahhüt sektöründe aldığımız işleri yapıyorduk. Aylık hakedişler, yapılan işler ödeniyordu. Bunlar gecikti, birikti. Birikince de ödenmeyince de şirketin sıkıntıya girdiği ortaya çıktı. Son 6-7 aydır ödenmez hale gelince işler durdu. Bu projeler hep yatırım projeleriydi. Şirketler o projeler için çeşitli fonlardan kredi kullanıyorlardı. Projelerin kendi karlılığı oranında krediler alıyorlardı. Biz taahhüt işi yaptığımız için yaptığımız işlerin karşılığını almayı istiyoruz. Şu anda sadece hakedişlerimizi almayı istiyoruz.''

http://www.yapi.com.tr/haberler/nurol-insaatin-projeleri-de-durdu_74630.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!