Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

“O Projeye Yeşil Sertifika Vermek Hainliktir”

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk, hem yalıtımcıları hem de vatandaşları yalıtım konusunda uyardı.

yapi.com.tr
“O Projeye Yeşil Sertifika Vermek Hainliktir”

Hürriyet’ten Aysel Alp’in haberine göre Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneğinin (İZODER) Türkiye genelinde yaptığı bilgilendirme seminerine katılan Müsteşar Öztürk, yeşil sertifikalar ile yalıtımlar konusunda şu uyarıları yaptı:



Evler ıslık çalıyor
“İstanbul’da uluslararası kuruluştan yeşil belgesi olan bir binadan, projeden söz ettiler. Arkadaşlara ‘inceleyin bunu’ dedim. Metrekare başına enerji tüketiminin 240 kilovatsaat olduğunu tespit ettik. Bu miktarda bir tüketime yeşil sertifika vermek hainliktir. Metrekarede enerji tüketiminin 100 kilovatsaat olması gerekir. Bunun için de duvar, çatı, zemin, soğutma, ısıtma, havalandırma, pişirme bir bütün olarak planlanmalı. Biz bakanlık binamızda metrekare başına 140 kilovatsaat enerji tüketirken, bunu 110’a düşürdük. 70-80 kilovatsaate indirmek için de çalışmalarımız sürüyor.

Piyasada hala sıvayla yalıtım pazarlaması yapılıyor. İZODER yönetimi bunlara baksın. Bir arkadaşım, pencerelerini değiştirmek istediğini söyledi. Kendisine standartları verdim. Sonra, ‘bana garezin mi var, ev ıslık çalıyor’ diye şikayete geldi. Doğru malzeme doğru işçilik olmazsa evler ıslık çalar. Duvarı nem yıkar. Isı, su, ses, yangın yalıtımı bütüncül olarak planlanmalı. İnsanlar günde yaklaşık 22 saatlerini kapalı mekanda geçiriyorlar. Oturuyorsunuz ve kulağınıza sürekli bir ses geliyor, o ses giderilmezse insanı asabi, stresli yapar. Bu nedenle ses yalıtımı çok önemli ve en kolayı. İçerden de yapmak mümkün. Evde, iş yerinde yaptık, dışardan gelen sesler ne olacak, diyorsanız onun için de çalışıyoruz.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/o-projeye-yesil-sertifika-vermek-hainliktir_162729.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!