Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

O Yasa Havlu Atanlara

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Metro inşaatlarını hükümete devredin” diyen Ak Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak’a yanıt verdi.

Milliyet Ege
O Yasa Havlu Atanlara

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Metro inşaatlarını hükümete devredin” diyen Ak Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak’a yanıt verdi. Başkan Kocaoğlu,  şunları söyledi;

“Çıkarılan yasa, yarım kalmış metrolar ve yapma ile görevi olanların yapamadığını beyan etmesinden, kısaca havlu atmasından dolayı çıkarılmıştır. Bir kentimizde (Ankara) bir belediye başkanı arkadaşımız 16 yılda bir metre metro açmamıştır. Aliağa -Menderes Banliyö Sisteminin Geliştirilmesi Projesi’nin temelini 2006’da attık. Bugüne kadar taahhütlerimizi yerine getirmek için belediyenin kasasından tam 535 milyon TL harcadık. Önümüzdeki aylarda 80 kilometrelik hatta işletime başlayacağız. Üçyol -Üçkuyular hattında da istasyon inşaatlarında üç vardiya halinde çalışmalar devam ediyor. Bornova -Evka 3 hattında da ihale konusunda KİK’e yapılan itirazlar nedeniyle yer teslimi ve dolayısıyla işe başlama süresi uzadı. Süreç sonuçlanır sonuçlanmaz çalışmalar başlayacak. Bu yasa, bizim konumumuzda olan belediyeler için çıkarılmamıştır.”

Ulaşım devrimi yaptıklarını vurgulayan Kocaoğlu, “Aliağa-Menderes hattında taahhütlerimizi yerine getirdik. İnşaatları bitirmek üzeriyiz. Bunun neresinin devredileceğini ben bilmiyorum. Bir hukukçu olan sayın Ömür Kabak, bu yasa ile bizim metro projelerimize el konulabileceğini, bize el çektirilebileceğini mi söylüyor? 5.5 kilometrelik Üçyol -Üçkuyular hattı da bitiyor. Biz, göreve geldiğimiz 5 yıldan bu yana Türkiye’de ulaşımda devrim yapmış bir belediyeyiz. Biz işimize bakıyoruz” diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/o-yasa-havlu-atanlara_81057.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!