Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ocak Ayının Sürpriz Satış Şampiyonu Misstanbul Oldu

TOKİ iştiraki olan Emlak Konut GYO, her ay hasılat paylaşımı modeliyle işbirliğine girdiği projelerdeki satış rakamlarını açıklıyor. Şirket, en son ocak ayı satışlarını açıkladı. Elde edilen bilgilere göre Emlak Konut’un İstanbul, Çorlu, Lüleburgaz, Kocaeli ve İzmir’de birlikte çalıştığı şirketlerde gerçekleştirdiği 14 projede 135 konut satıldı.

Milliyet Gazetesi
Ocak Ayının Sürpriz Satış Şampiyonu Misstanbul Oldu

TOKİ iştiraki olan Emlak Konut GYO, her ay hasılat paylaşımı modeliyle işbirliğine girdiği projelerdeki satış rakamlarını açıklıyor. Şirket, en son ocak ayı satışlarını açıkladı. Elde edilen bilgilere göre Emlak Konut’un  İstanbul, Çorlu, Lüleburgaz, Kocaeli ve İzmir’de birlikte çalıştığı şirketlerde gerçekleştirdiği 14 projede 135 konut satıldı. Elde edilen ciro ise 38 milyon 581 bin 427 TL oldu. Şirket, aralık ayında  ise 561 konutluk satış karşılığında 112 milyon TL ciro gerçekleştirmişti.

Bu durum, bir süpriz olarak değerlendiriliyor. Çünkü, kurum, Aralık 2009’daki satışlarında ciroda yüzde 95’lik artış gerçekleştirmişti. Ancak, satışların bu denli yükselmesinde Ağaoğlu Grubu’nun satışa çıkardığı My Ispartakule projesinin büyük bir etkisi olduğu biliniyor. Emlak Konut GYO’nun aralık ayında işbirliği yaptığı 16 projede gerçekleştirilen satışlarda cironun yüzde 40’ı bu projeden elde edilmişti. Şimdi, cironun bu denli düşmesi de yine Ağaoğlu Grubu’nun satacak konut sayısının azalmasıyla açıklanıyor.

Listenin ciro büyükleri

Ocak ayının satış şampiyonu ise Başakşehir’de yaşam verdiği Misstanbul projesiyle Tekçelik Grubu oldu. Şirketin sattığı konut sayısı 23’ü bulurken, elde ettiği ciro ise 8 milyon 48 bin TL’yi buldu. Misstanbul sürpriz bir isim olarak kabul ediliyor. Çünkü, projede aralık ayında hiç satış gerçekleştirilememişti.

Öztaş-Artaş ve Doğu İnşaat’ın Gaziosmanpaşa Küçükköy’de inşa ettiği Avrupa Konutları TEM ise şampiyonu takip eden isim oldu. Avrupa Konutları TEM, 29 adetlik satışıyla konut hacminde şampiyonu geride bırakırken, onu, ciroda ise yaklaşık 165 bin TL geriden takip etti. Projeden elde edilen gelir 7 milyon 884 bin TL oldu.

Listede 3’üncülüğü ise Varyap Meridian projesi elde etti. Projeyi Batı Ataşehir’de hayata geçiren isim olan Varyap, 11 konut satışı gerçekleştirirken, 6 milyon 664 bin TL de ciro elde etti.

Ciro ve satış adetleri neden düştü?

1) Emlak Konut’un Aralık 2009 rakamlarına göre, 561 konut satılmış ve 112 milyon TL ciro gerçekleştirilmişti. Ocak ayında elde edilen rakamlar büyük bir daralma olduğunu ortaya koyuyor. Ancak, yine de ocak ayında metrekare bazında büyük konutların talep gördüğünü söylemek mümkün.

2) Aralık ayındaki toplam satışların yarısına yakını Ağaoğlu Grubu’nun Ispartakule projesinde gerçekleştirilmişti. Projede satılacak konut sayısının azalması, cirodaki ve konut sayısındaki düşüşün başlıca nedenlerinden.

3) Ocak ayını bir önceki yılın, yani 2009’un Ocak ayı ile karşılaştırmak daha doğru bir yaklaşım.  2009 yılı Ocak ayında 52 konut satılmış ve 13 milyon 627 bin TL ciro gerçekleştirilmişti. Buna göre satış adedinde yüzde 150’den, ciroda ise yüzde 300’den fazla artış oldu.

4) Misstanbul projesinin özelinde ise satışlardaki artışı, yüzde 25 peşinat ve 120  ay taksitli kampanya ile açıklamak mümkün.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ocak-ayinin-surpriz-satis-sampiyonu-misstanbul-oldu_76802.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!