Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

ODTÜ 100 YTL'ye Okul Yaptırıyor

İnternet forumunda 'Bütün mezunlar 100'er YTL verse bir okul yaptırırız' sözü kılavuz oldu. ODTÜ'lülerin 'Okula Yüz Ver' kampanyası hızla büyüdü. Kumbarada 150 bin YTL birikti bile...

Radikal Gazetesi /Yonca Cingöz



DTÜ Mezunlar Derneği'nin internetteki forumunda ortaya çıkan bir fikir, 'Olur mu olur' diye kolları sıvayan ODTÜ'lüler sayesinde gerçeğe dönüşüyor. Geçen bahar "Her ODTÜ mezunu 100 YTL verse bir okul yapılır" diyen bir mezunun önerisi üzerine yola koyulan ODTÜ'lüler, 'Okula Yüz Verin' kampanyasında 150 bin YTL toplamayı başardı.

Proje kapsamı ODTÜ'yü de aştı. Kampanya standları el emeği göz nuru ürünlerini bağışlayan teyzelerin, gönüllü miniklerin, katkıda bulunmak isteyen yabancıların desteğiyle hareketlendi.
Konserler, gezi, kokteyl gibi etkinliklerle kumbarayı doldurmaya devam eden mezun ve öğrenciler, okul yapılacak yeri belirledi: Sincan'ın Çoğlu Köyü. İki mimarlık öğrencisi projeyi yaptı.

50 kişilik sınıftan kurtulacaklar

Okul, köydeki tek ilköğretim okuluna nefes aldıracak. Zira bu okulda sınıf mevcudu 50'yi buluyor. ODTÜ'lülerin can vereceği okulun, engelli öğrencilerin rahatlıkla eğitim alabilecekleri 'engelsiz okul' standartları, çağa uygun laboratuvarları ve bahçesinde kurulacak bilim parkıyla sıradan okullardan ayrılması planlanıyor.

Gönüllüler, projelerini sadece bir okul inşaatı değil, 'yaşam alanı geliştirme projesi' olarak tanımlıyor. Çünkü imece usulü yükselecek yeni okul, öğrenci toplulukları ve ODTÜ mezunlarıyla yöre halkı ve okul öğrencileri arasında kültürel bir bağ kuracak, köprü oluşturacak. ODTÜ öğrenci ve mezunlarının okulu düzenli ziyaretleri ve öğrencilerle sürekli iletişimi sayesinde, bölge halkının 'üniversite' kavramıyla ilköğretim seviyesinde tanışmasının sağlanması da projenin bir başka hedefi.

Tabii, bütün bu hedefleri başarmak için daha çok çalışmak gerekiyor. Çünkü inşaatta düşlenen standartı tutturmanın tahmini maliyeti 1 milyon YTL.
Ekip, gelecek ayni yardımlar ve sponsorlukların projenin ilerlemesine büyük katkı sağlayacağını söylüyor. ODTÜ Rektörlüğü de girişime lojistik ve duyuru gibi konularda destek veriyor. Proje detayları www.okulayuzverin.org'da duyruluyor.


24 Ocak'ta Leman Sam konseri

Gönüllülerden ODTÜ Fizik Bölümü mezunu Ayça Emen "Okulu Ankara yakınlarında bir köyde inşa etmek bizim için çok önemliydi çünkü proje tamamlandıktan sonra oradaki yaşamdan kopmak istemiyoruz" diyor ve ekliyor: "MEB'in izni ölçüsünde ODTÜ'deki öğrenci toplulukları burada etkinlikler düzenleyebilsin, eğitim fakültesi öğrencileri gönüllü etüt öğretmenliği yapabilsin istedik."

'Okula Yüz Verin' grubunun yardım amaçlı son etkinliği, 24 Ocak gecesi İstanbul İş Sanat'taki Leman Sam Konseri.

Proje mimarları Aykut Bülbül ve Erkan Erdoğan mutlu: "Kiminin maddi, kiminin manevi olarak ve en önemlisi bu işte gönüllü kişilerin emekleriyle katkı verdiği bu projeye, mimari tasarımını üstlenerek dahil olmaktan onur duyuyoruz."

ODTÜ Elektronik Mühendisliği Bölümü 2003 mezunu Tunahan Kırılmaz ise projeye gösterilen ilgiden memnun:

"Projemizi anlattığımız insanlardan çok olumlu tepkiler alıyoruz. Hemen hemen herkes ne kadar doğru bir adım atmış olduğumuz konusunda bize desteklerini sunuyorlar. Bu olumlu tepkiler de, kampanyanın ilerlemesi için boş vakitlerini bu işe adayan gönüllüler olarak, bizleri çok mutlu ediyor. 'Param yok ama bunları satabilirsiniz' diye standımıza gelip bize el emeği göz nuru süs eşyalarını veren teyzeyi, ODTÜ Bahar Şenliği'nde güzel yiyeceklerle standımızı donatan hamarat gönüllülerimizi, bizim için satış yapan minik gönüllülerimizi, projemizi anlattığımız yabancı gönüllülerden gelen bağışları, konserimize gelemeyeceği halde bilet alan duyarlı insanları hiçbir zaman unutmuyoruz

http://www.yapi.com.tr/haberler/odtu-100-ytlye-okul-yaptiriyor_58963.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!