Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

ODTÜ Ruhu Yaşıyor

ODTÜ Polemiği Büyüyor

Rektörlükte bir basın toplantısı düzenleyen ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ural Akbulut, ODTÜ arazisi üzerinde bulunan hiçbir binanın imar yönünden eksiği olmadığını söyledi. Akbulut, "ODTÜ yerleşkesi master planı bulunması yönüyle dünyanın ilk üniversitesidir. Murat Karayalçın zamanında arazinin 1/25.000'lik ve 1/5000'lik planları yapıldı, onaylandı.

CNN Türk
ODTÜ Polemiği Büyüyor

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ile Ankara Büyükşehir Belediyesi arasındaki ''kaçak yapı'' restleşmesi büyüyor. ODTÜ rektörü, ''Gücü yetiyorsa gelsin ODTÜ'yü haritadan silsin'' dedi, Gökçek cevap verdi: ''Sayın rektör ayıp ediyor. Yıkma yetkim var ama niyetim yok.''

Rektörlükte bir basın toplantısı düzenleyen ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ural Akbulut, ODTÜ arazisi üzerinde bulunan hiçbir binanın imar yönünden eksiği olmadığını söyledi. Akbulut, "ODTÜ yerleşkesi master planı bulunması yönüyle dünyanın ilk üniversitesidir. Murat Karayalçın zamanında arazinin 1/25.000'lik ve 1/5000'lik planları yapıldı, onaylandı. Çankaya Belediyesi ile de 1/1000'lik planların yapımı için çalışmaya başladık. Fakat, 2004 yılında çıkan ilgili kanunun bir boşluğundan yararlanan Sayın Gökçek, yetkiyi kendi üzerine almaya çalıştı. Bu o kadar hızlı oldu ki, şaka sandık" diye konuştu.

"Sonra elimize söz konusu yazı geldi. Bizi korkutup, köşeye sıkıştırmak istiyor diye düşündük" diyen Akbulut, "Arkasından gelip, giriş kapısına mühür yazısı bırakmışlar. Kaçak olduğunu iddia ettiği binalara ilişkin de 1 milyon 800 bin YTL'lik ceza kesilmiş. Ancak, ceza yazısı henüz elimize geçmedi" dedi.
 
Akbulut, "Eymir Gölü'nü almaya çalışıyor, 'halka açacağım' diyor. ODTÜ'nün hangi tesisi halka kapalı? Ormanda insanlar yürüyüş yapıyor insanlar, kapılar sonuna kadar açık. Göle gelince, dünyanın hiçbir yerinde doğal sit alanlarına kontrolsüz giriş olmaz. Biz isteyene kart veriyoruz. Oraya kim giriyor, çıkıyor onu biliyoruz o kadar" ifadesini kullandı.
 
"Bu sorunu Başbakan mı çıkardı?

'Sayın Rektör, Başbakan ile görüşsün af çıkarsın' diyor. İyi de, bu sorunu Sayın Başbakan mı çıkardı? Sayın Başbakan'ın olaya hiçbir dahli oldu mu?" diyen Akbulut, "ASKİ Sosyal Tesisleri de kaçak, bazı bakanlıkların da binaları da var. Hatta 2 yıl öncesine kadar TBMM binası da bu durumda değil miydi? Sayın Gökçek, 45 milyon metrekarelik ODTÜ arazisinin yüzde 40'ını istiyor. Mesele bu... Sayın Gökçek, arsa pazarlığında gücünü artırmaya çalışıyor" diye konuştu.

Gökçek'in yanlış bir hareket yaptığını, topu Başbakan'a atarak kurtulmak istediğini söyleyen Akbulut, yasal yollara başvuracaklarını belirtti.
 
"Gücü yetiyorsa..."

"İhbar ediyorum, bekçi kulübeleri de dahil tüm binalarımız ruhsatsız. Gücü yetiyorsa gelsin ODTÜ'yü haritadan silsin" diyen Akbulut, "Yani 600 binanın 45'i ruhsatsız diğerleri ruhsatlı öyle mi? Durumu anlatıyoruz. Bu binaların büyük bir kısmı ilgili kanun çıkmadan önce ta 1960'lı yıllarda inşa edilmiş. Tüm bunlar bizden koparmak istediği araziyi alma çabasından ibarettir" diye konuştu.
 
Akbulut, Gökçek'in, bu hareketiyle ODTÜ'yü kamuoyu nezdinde küçük düşürmeye çalıştığını kaydetti.
 
Akbulut, "Kendisi yaklaşık 1.5 yıldır bir bocalama evresinde, kontrolünü kaybetti. Biliyorsunuz, geçen yaz 'su yok' diye kesti suları, Sayın Başbakan tarafından sert bir şekilde uyarıldı. Bunun ardından tüm kadrosunu dağıtmak zorunda kaldı. Ardından doğalgaz olayı geldi. Kış aylarında 'borcumuz olduğu' gerekçesiyle doğalgazımızı kesti. Paralar maliyeden alındı, ödendi ama bizim ona verdiğimiz paraları BOTAŞ'a vermedi. Bunun üzerine tekrar sert bir şekilde uyarıldı ve doğalgaz dağıtım işi elinden alındı, özelleştirildi. Sayın Gökçek, artık sağlıklı düşünme yeteneğini kaybetmiş durumdadır" dedi.
 
"Bugün kentteki tüm bilboardlarda, toplu taşıma araçlarında reklam vermiş Sayın Gökçek bizim kaçak binalarla ilgili" diyen Akbulut, "Devletin, milletin parasıyla afişler bastırıyor. Bu sadece bir komedi gösterisi o kadar" ifadesini kullandı.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/odtu-polemigi-buyuyor_62710.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!