Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

ODTÜ’de Öğrenciler Eski Karakol Binasını İstiyor

ODTÜ’deki öğrenci toplulukları, üniversite içindeki boşaltılan Jandarma Karakolu’nu Öğrenci Kültür Merkezi’ne dönüştürmek için kendilerine verilmesini isterken, üniversite yönetiminin buna soğuk baktığı dile getirildi. Binaya yerleşmeye başlayan öğrenciler ise geceleri de burada kalarak ısrarlarını sürdürüyor.

Cumhuriyet ANKARA
ODTÜ’de Öğrenciler Eski Karakol Binasını İstiyor

STRONG>ODTÜ’deki öğrenci toplulukları, üniversite içindeki boşaltılan Jandarma Karakolu’nu Öğrenci Kültür Merkezi’ne dönüştürmek için kendilerine verilmesini isterken, üniversite yönetiminin buna soğuk baktığı dile getirildi. Binaya yerleşmeye başlayan öğrenciler ise geceleri de burada kalarak ısrarlarını sürdürüyor.

2009 yazında ODTÜ, Hacettepe ve Bilkent üniversitelerinin sorumluluğu Jandarma’dan alınarak polise verilmişti. Bu kapsamda jandarma da eylül ayı sonunda 1971’de kurulan ODTÜ içindeki karakolu boşalttı. Öğrenciler de burayı “özgür bir mekâna” dönüştürme kararı aldılar. Bu amaç kapsamında bugüne kadar gelinen süreci anlatan Mimarlık Topluluğu üyesi, yüksek lisans öğrencisi Deniz Kimyon, 37 topluluk olarak boşaltılan karakolu, öğrencilerin yararına kullanmayı planladıklarını ve burayı Öğrenci Kültür Merkezi’ne dönüştürmeyi istediklerini ifade etti. Kimyon, topluluklar olarak bir araya gelecekleri etkinlik alanlarının sınırlı olduğunu dile getirdi. Akşamları belli saatten sonra amfilerin kapatıldığını kaydeden Kimyon, mekân sıkıntısının bir araya gelmelerini zorlaştırdığını ifade etti. Karakolun yurtlara yakın ve okul giriş-çıkışları üzerinde olmasından dolayı öğrenciler için anlamlı olduğunu belirten Kimyon, binayı toplantı salonu, topluluk odası ve sahne gibi çok farklı amaçlar için kullanmayı düşündüklerini vurguladı.

22 Ekim’den bu yana üniversite yönetimi ile binanın öğrencilere verilmesi konusunda yapılan görüşmeleri anlatan Kimyon, bu kapsamda 3 bin öğrenci ile 50 kadar da akademisyenden imza topladıklarını aktardı. Rektörlük genel sekreteri ile yaptıkları toplantının olumlu geçtiğini anlatan Kimyon, “Buna karşın Rektörlük tarafından 24 Kasım’da yapılan açıklamada karakolun yapı kalitesi ve mekânın topluluk odası şeklinde küçük küçük bölmelere ayrılamayacağı nedenleriyle buranın bizlere verilmesinin uygun olmadığı belirtildi. Bir gün geçmeden birbirinden çok farklı yönde iki açıklama yapılması bizde ciddi bir güvensizlik oluşturdu” dedi.

Astıkları ilanda karakol binasına 24 Aralık’ta yerleştiklerini belirten Kimyon, bunun üzerine Rektörlük’ün“eğer girilirse zor kullanılacağını” söylediğini kaydetti. Bir hafta önce gittiklerinde kapıların açık ve binanın elektriği ve suyu olan bir yer olduğunu, ancak 24 Aralık’ta ise bunların kesildiğini gördüklerini aktaran Kimyon, kilitli kapıları açtıklarını ve üç kısımdan oluşan binanın iki bölümünü kullanmaya başladıklarını dile getirdi. Kimyon, topluluklar olarak detaylı bir projelendirme yaptıklarını ve herkesin fikrini alarak ortak aklı bulmaya çalıştıklarını belirtti. Kimyon, “Şu anda sandalyemiz, masamız, defterimiz gitmesin diye orada beklemek durumundayız. Gece de orada kalıyoruz. Çünkü bunları çıkarabilirler. Orada tiyatro, söyleşi, konserler düzenledik. Faaliyete geçmeye başladı aslında. Elektriği olmasa da bunlara çözüm buluyoruz. Orayı canlandırıyoruz” dedi. 25 Aralık’ta Rektörlük’ün yaptığı açıklamada kendilerinden “bir grup öğrenci” diye bahsedilmesine de tepki gösteren Kimyon, “Biz bir grup öğrenci değiliz. Böyle nitelendirmek hoş değil. ‘Zor kullandılar kapıları kırdılar’ diyorlar. Biz kapı kırmadık, oraya zarar vermek üzerine girmedik. Kültür merkezi haline getirmeye çalışıyoruz. Bunun neresinde yanlışlık var. Birtakım asılsız açıklamalar yapıldı. Bunlar Rektörlük makamına yakışmıyor” görüşünü dile getirdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/odtude-ogrenciler-eski-karakol-binasini-istiyor_75637.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!