Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

ODTÜ’lülerden ABB Önünde ‘Rant Yolu’ Standı

ODTÜ öğrencileri, üniversitenin içinden de geçmesi planlanan yol projesine karşı ABB önünde stant açtı.

yapi.com.tr
ODTÜ’lülerden ABB Önünde ‘Rant Yolu’ Standı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) eski başkanı Melih Gökçek döneminde yapımına başlanan Bilkent-İncek yol projesi, ABB Başkanı Mansur Yavaş döneminde yeniden ihaleye açıldı. Orta Doğu ve Teknik Üniversitesi (ODTÜ) arazisi içerisinde yol çalışmalarının başlamasının, belediyenin çalışmaların “Gölbaşı-Niğde Otobanı Bağlantı Yolu” kapsamında yapıldığını duyurmasının ardından eyleme başlayan ODTÜ bileşenleri ve meslek örgütleri projenin iptali için çağrılarını dile getiriyor.

Gazete Duvar’dan Serkan Alan’ın haberine göre; Ankara Büyükşehir Belediyesi önüne stant açan ODTÜ’lü öğrenciler broşürler dağıtarak projenin iptal edilmesini talep ediyor. Öğrencilere en çok yöneltilen soru ise, “Mansur Yavaş sizinle görüştü mü?” oldu.

‘Yavaş’ın neden projeden vazgeçtiğini bize soruyorlar’
Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde iki gün boyunca standlarını açacaklarını, konuyla ilgili merak edilen sorulara yanıt vereceklerini belirten ODTÜ öğrencisi Dilara Ercanlı, “Hazırladığımız broşürlerle ilgili halkı bilgilendirmeyi amaçlıyoruz.” dedi.

Konuşmamız sırasında, “Bu proje yeniden mi başladı”, “Oraya ne yapacaklar” soruları yöneltilirken Ercanlı “İnsanların ilgisi gayet iyi. Mansur Yavaş’ın neden projeden vazgeçmediğini bize soruyorlar.” diye konuştu ve şöyle devam etti: “Yolda şu anda çalışma yok. Biz bu projenin tamamen iptalini istiyoruz. Bu olana kadar da eylemlerimiz devam edecek. Bizim Mansur Yavaş ile şu an bir görüşme talebimiz yok. Bu konuyla ilgili görüşüldü ama yanıt alınmadı.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/odtululerden-abb-onunde-rant-yolu-standi_192130.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!