Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Odysseus Destan Değil Gerçekten Yaşamış

Yunanistan'daki İyonya Üniversitesi'nde görevli arkeologlar tarafından yapılan bir kazı çalışmasında, Yunan mitolojisinin efsane ismi "Ithaca Kralı Odysseus"a ait olduğu tahmin edilen bir sarayın kalıntılarına ulaşıldı. İyon Denizi üzerindeki Kefalonya Adası'nın hemen yanında bulunan Ithaca Adası'nda 16 yıldır sürdürülen çalışmalar sonucu ulaşılan

Sabah Gazetesi
Odysseus Destan Değil Gerçekten Yaşamış

Yunanistan'daki İyonya Üniversitesi'nde görevli arkeologlar tarafından yapılan bir kazı çalışmasında, Yunan mitolojisinin efsane ismi "Ithaca Kralı Odysseus"a ait olduğu tahmin edilen bir sarayın kalıntılarına ulaşıldı. İyon Denizi üzerindeki Kefalonya Adası'nın hemen yanında bulunan Ithaca Adası'nda 16 yıldır sürdürülen çalışmalar sonucu ulaşılan sarayın, Odysseus'un Ithaca'da kral olduğuna inanılan M.Ö. 8'inci yüzyıldan kaldığı bildirildi. Bulunan saray kalıntısı, Odysseus'un gerçekten yaşadığının bir kanıtı olarak değerlendirildi.

Antik Yunanistan'da yaşayan Homeros'un 3 bin yıl önce kaleme aldığı tahmin edilen "Odysseus Destanı"nda, Kral Odysseus'un Truva Savaşı'nın ardından 10 yıl boyunca ülkesine dönmeye çalışması anlatılır ve destan yine Homeros'un kalema aldığı "Ilyada" ile birlikte modern Batı edebiyatının çıkış noktası kabul edilir. Taş oymalarla ve çömleklere donatılmış üç katlı binanın kalıntılarının da Homeros'un tariflerine birebir uyduğu öne sürüldü. Ithaca Belediye Başkanı Spiros Arsenis basına yaptığı açıklamada, arkeolog Thanasis Papadopulos liderliğindeki ekibin çalışmasının modern arkeolojinin en önemli buluşlarından biri olduğunu kaydetti.

ETİKETLER: arkeoloji
http://www.yapi.com.tr/haberler/odysseus-destan-degil-gercekten-yasamis_82273.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!