Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

OECD: Türkiye konutta hız kesecek

OECD’nin hafta ortasında yayınladığı 'Ekonomik Görünüm' raporunda örgüte üye ülkelerdeki konut sektöründen söz edilirken, Türkiye, konut yatırımlarındaki büyümenin keskin hız keseceği ikinci grup ülkeler arasında sayıldı.

Radikal Gazetesi
OECD: Türkiye konutta hız kesecek

SPAN lang=EN> Türkiye’nin konut yatırımlarındaki artışta keskin düşüşler yaşayacak ülkeler arasında bulunduğu belirtildi. OECD’nin hafta ortasında yayınladığı Ekonomik Görünüm raporunun Türkiye’ye ayrılan özel bölümü dışında örgüte üye ülkelerdeki konut sektörüne de bir bölüm ayrıldı. Türkiye konut yatırımlarındaki büyümenin keskin hız keseceği ikinci grup ülkeler arasında gösterildi.

OECD 2008 Ekonomik Görünüm raporunun “Konut yatırımlarındaki gelişmenin göstergesi olarak inşaat izinleriö başlıklı bölümünde önceden açıklanan inşaat izni verilerinin konut yatırımları alanında yararlı bir gösterge olduğu hatırlatıldı. İnşaat ruhsatlarındaki artışla konut yatırımlarındaki artış arasındaki ilişkinin, esnekliğe bağlı olarak ülkeler arasında farklılık gösterdiği vurgulanan raporda şöyle denildi:

İnşaat ruhsatı alımlarındaki son düşüşler ve konut yatırımları arasındaki ilişki temelinde, konut yatırımlarındaki büyümenin keskin bir şekilde hız keseceği kimi ülkeler bulunmaktadır; özellikle İspanya, Danimarka ve Finlandiya ve daha az ölçüde Yeni Zelanda, Fransa ve Türkiye. Ayrıca, ABD’deki konut yatırımlarının, son dönemlerde yaşanana benzer oranda azalmayı en azından iki çeyrek ya da daha fazla süre için sürdürme olasılığı bulunmaktadır."

http://www.yapi.com.tr/haberler/oecd-turkiye-konutta-hiz-kesecek_62001.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!