Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ofer'e Bir Tadilat Kıyağı da Sümerpark İhalesinden

Galataport ihalesi ve Tüpraş'ın yüzde 14.76 hissesini borsada ilan edilmeden alma skandallarının ardından, Kuşadası'ndaki Fransız Tatil Köyü'nde belediyeye imar planı tadilatı yaptırarak büyük rant elde eden İsrailli işadamı Sami Ofer, bu kez de Denizli'de ortaya çıktı.

Sabah Gazetesi
Ofer'e Bir Tadilat Kıyağı da Sümerpark İhalesinden

b>Galataport ihalesi ve Tüpraş'ın yüzde 14.76 hissesini borsada ilan edilmeden alma skandallarının ardından, Kuşadası'ndaki Fransız Tatil Köyü'nde belediyeye imar planı tadilatı yaptırarak büyük rant elde eden İsrailli işadamı Sami Ofer, bu kez de Denizli'de ortaya çıktı. Denizli Sümerbank Fabrikası'nın arsasını satın alan Ofer ve Kutman'ın ortak olduğu şirket, geçen ay buraya 200 milyon dolarlık yatırımla konut, otel, özel hastane ve alışveriş merkezi yapacağını açıkladı.

200 milyon $'lık yatırım
Sami Ofer'in oğlu İdan Ofer ile Mehmet Kutman'a ait Global Yatırım Holding'in ortağı olduğu Kent Gaz Denizli Doğalgaz Dağıtım Şirketi Başkanı Nusret Argun, geçen ay düzenlediği basın toplantısında, özelleştirmeyle Antakyalı Zafer Tekstil'e 7 milyon dolara satılan eski Denizli Sümerbank Fabrikası arsasını, bedelinin birkaç katına aldıklarını ve burada 200 milyon dolarlık bir yatırımla Sümerpark Projesi'ni hayata geçireceklerini açıkladı.

Global Yatırım Holding ve Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'ndan 3 Ekim 2006'da İMKB'ye gönderilen açıklamada da, sahibi oldukları Kentsel Gayrimenkul Yatırım'ın, ekspersiz raporuna göre değeri 50 milyon YTL olan 148 bin 957 metrekarelik arsaya yaklaşık 600 konut ile 300 yatak kapasiteli 5 yıldızlı otel, hastane ve alışveriş merkezi yapacağı ve inşaata da 2007 yılında başlanacağı bildirildi.

İnşaat izni iki kat arttı
Ardından Denizli Belediyesi'nin 9 Ekim'deki meclis toplantısında AK Partili üyeler tarafından getirilen plan tadilatı önerisinde, halen öğrencilerin eğitim gördüğü Sümer İlköğretim Okulu'nun belediyeye ait olan 6 bin 400 metrekarelik arsasının başka bir okul yapılması kaydıyla Ofer'e ait şirkete satılması istendi. Öneride yeni yapılacak olan Sümer- İstasyon Köprülü Kavşak Projesi'nde de Ofer'in projesini tam yol kenarında ve köşe başı haline getirecek şekilde tadilat yapılması istendi.

Bu arada Yüksek Yapılar Yönetmeliği'nde de Denizli Belediyesi ve mücavir alan sınırları içerisinde genel olarak 7 kat olan yapı izninin 10 kat ve üzeri yüksek yapılar olarak değiştirilmesi istendi. Öneriler, tartışmaların ardından 12 Ekim'de CHP'li ve DYP'li 9 üyenin itirazına rağmen Ak Partili 26 üyenin oyuyla kabul edildi. Böylece Ofer'in planladığı kompleks için bölgede 5 kat olan yapı izni 10 kat ve üzerine çıkarılırken kavşak da komplekse uygun hale getirildi.

Yedi şirket iki adres
Sümerpark Projesi'yle ilgili olan 6 şirketten Avrasya Yatırım Holding ile Global Yayın Holding'in adresleri İstanbul Karaköy'de, Kentgaz, Metangaz, Kentsel Gayrimenkul Yatırım Planlama A.Ş, Kent Gaz A.Ş ve Enerji Yatırım Holding'in adresleri Bostancı'da aynı yerde. Global Yatırım Holding, Niğde, Nevşehir ve Denizli'de doğal gaz dağıtım ihalelerini kazanan Metangaz Şehir Doğal Gaz A.Ş ile ortak. Dolayısıyla Denizli Sümerpark Projesi'ni yürüten Kentsel Gayrimenkul Yatırım A.Ş ile de ortak ve hissedar. Ayrıca Kutman, Kent Gaz Denizli Doğal Gaz A.Ş ile de ortak. Global Yatırım Holding'de Ofer Grubu'nu ortak olarak Sami Ofer'in oğlu İdan Ofer temsil ediyor. Diğer şirketlerin hepsinde de Mehmet Kutman direk yönetim kurulu üyeliği ortaklık görevini üstleniyor. Adresi diğer doğalgaz şirketleri İstanbul'da aynı adres olan Enerji Yatırım Holding A.Ş de, yine Global Yatırım Holding'in ve Kutman'ın iştirakleri arasında. Enerji Yatırım Holding Türkiye genelinde "Konya Gaznet, Uşak Udaş, Karaman Netgaz, Çorumgaz, Niğde Nevşehir Gaz ve Kentgaz Denizli" şirketlerinin de sahibi ve tepe şirketi.

Zeybekci: Ofer kim, ben tanımam!
Ofer-Kutman yatırımı olan Sümerpark'a ayrıcalıklı hizmet vermekle eleştirilen Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, "Onlar bizim yaptıklarımızı kimlerle ilişkilendirirse ilişkilendirsin, biz bu kentte konut ve gayrimenkul devrimi gerçekleştiriyoruz. Denizli'de 2009'da 14 bin kişi kendi evinin sahibi olacak" dedi. Kentsel Dönüşüm Projesi ve belediye marifeti ile gerçekleştirilen toplu konut projelerinin en hızlı hayata geçirildiği ilin Denizli olduğunu söyleyen Zeybekci; "Her hizmet Ofer-Kutman yatırımı olan Sümerpark'a çıkıyor" eleştirilerine karşılık olarak, "Keşke Denizli'ye başka firmalar da böyle büyük yatırım yapsa. Ben Ofer ismini ilk kez duyuyorum. Ayrıca benim için isimler önemli değil. Bu ismin yatırım yapmasına bir engel var mı? Yok. Biz bu bölgenin çok güzel ve iyi olmasını istiyoruz" diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ofere-bir-tadilat-kiyagi-da-sumerpark-ihalesinden_49007.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!