Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Öger, 'Butik Otel' Zinciri Kurmak için Seferihisar-İstanbul Arasında Yer Bakıyor

Bu yıl Türkiye'ye 1.2 milyon turist getirecek olan Öger Tours'un Yönetim Kurulu Başkanı Vural Öger, 'Bodrum'daki Marina Vista Otel'in performansından memnunuz. Seferihisar ile Ayvalık arasında ve İstanbul'da butik otel kurmak için yer arıyoruz' dedi

Radikal Gazetesi
Öger, 'Butik Otel' Zinciri Kurmak için Seferihisar-İstanbul Arasında Yer Bakıyor

Bu yıl Türkiye’ye 1.2 milyon turist getirmeye hazırlanan Öger Tours, ‘butik otel zinciri’ kurmak için harekete geçti. Bodrum’da açtığı butik otel Marina Vista Bodrum’dan çok başarılı sonuçlar elde ettiklerini ve bu alanda zincirleşeceklerini söyleyen Öger Tours Yönetim Kurulu Başkanı Vural Öger, “Ege bölgesinde yeni butik otel projeleri geliştirmek istiyoruz. Seferihisar’dan Ayvalık’a kadar olan bölgede sürekli geziyorum ve uygun yer için görüşmeler yapıyorum. Ayrıca İstanbul’da da yer araştırıyoruz. Bu şehirde de bir butik otel sahibi olmayı çok istiyoruz” dedi.

Alaçatı farklı

Fethiye ve Bodrum’un yanı sıra Türk turizminde artık Çeşme, Alaçatı, Seferihisar gibi merkezlerin de ön plana çıkarılması ama butik tarzda geliştirilmesi gerektiğine dikkat çeken Öger, “Side, Antalya, Alanya’da o kadar otel yapıldı ama otelin dışına çıksanız gidecek yer yok. Oysa Alaçatı, Seferihisar bu anlamda çok farklılaşabilecek destinasyonlar” diye konuştu. Öger Tours olarak İstanbul’a uzun süredir mesai harcayan bir şirket olduklarını ve şehrin artık yurtdışında ‘lifestyle’ olarak algılandığını da söyleyen Öger, sözlerine şöyle devam etti:

“İstanbul, New York, Londra, Paris gibi dünya metropolü haline geldi. Düşük fiyata satılmasına imkân yok. Antalya’yla fiyat konusunda aynı seviyede konumlanamaz.” Türkiye’de yedi otellerinin bulunduğunu ve bu yıl Side’de bir otelin daha bünyelerine katılması için görüşmelerinin son aşamaya geldiğini aktaran Öger, inşaatı yarım kalmış bir oteli alacaklarını ifade etti.

2009’u da değerlendiren ve 2010 hedeflerini açıklayan Vural Öger, “2009 süper bir yıl değildi. 2010’da ise yüzde 20’lik bir artış var. Rakibimiz Yunanistan’da ciddi bir duraksama var. Özellikle bu ülkedeki krizden kaynaklanan servis sektöründe yaşanacak aksaklıklardan çekinen turist kitlesi Türkiye’ye yöneldi” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin İspanya, Yunanistan ve Mısır gibi rakipleri karşısında 2010 yılında ‘en fazla artış yaşayan’ ülke olduğuna dikkat çeken Vural Öger, ancak fiyatlarda yeterli yükselişin yaşanmadığını çünkü Doğu Akdeniz çanağında yatak arzının sürekli arttığını sözlerine ekledi.

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/oger-butik-otel-zinciri-kurmak-icin-seferihisar-istanbul-arasinda-yer-bakiyor_77643.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!