Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Öğretmenler Enerji Verimliliğini Öğrendi, Şimdi Sıra Öğretmeye Geldi

Avrupa Birliği'nin desteğiyle EİE (Elektrik İşleri Etüt İdaresi Genel Müdürlüğü) adına yürütülen ve binalarda enerji verimliliğini artırmak için hayata geçirilen enverIPAB Projesi kapsamında, pilot okullarda gerçekleştirilecek enerji verimliliği eğitimleri öncesi öğretmenler ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yetkilileri bilgilendirildi.

yapi.com.tr
Öğretmenler Enerji Verimliliğini Öğrendi, Şimdi Sıra Öğretmeye Geldi

Avrupa Birliği’nin desteğiyle EİE (Elektrik İşleri Etüt İdaresi Genel Müdürlüğü) adına yürütülen ve binalarda enerji verimliliğini artırmak için hayata geçirilen enverIPAB Projesi kapsamında, pilot okullarda gerçekleştirilecek enerji verimliliği eğitimleri öncesi öğretmenler ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yetkilileri bilgilendirildi. Enerji verimliliği konusunda öğrencilerin nasıl yönlendirilmesi gerektiğine ilişkin genel bilgilerin verildiği eğitimlerde "Enerjini Boşa Harcama!" adlı çocuk kitabı ve Öğretmen Rehberi de tanıtıldı. Elektrik İşleri Etüt İdaresi Genel Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen eğitimler, enerji verimliliği konusunda önemli aşama kaydeden Finlandiya’dan gelen uzman Irmeli Mikkonen tarafından verildi.

EİE uzmanları, enverIPAB Proje Takımı ile öğretmen ve yetkililerin buluştuğu toplantıda, Irmeli Mikkonen enerji verimliliği eğitiminin okullarda verilmesinin önemine dikkat çekti. Tutum ve davranış modellerinin küçük yaşlarda benimsendiğini vurgulayan Mikkonen, okullardaki eğitimlerin gelecek için çok büyük bir yatırım olduğunu belirtti. Mikkonen, öğretmenlerin okullarda verecekleri eğitimlerde, öğrencilerine enerji olmadan hayatın nasıl olabileceğini aktif öğrenme metotlarını kullanarak öğretmelerinin önemine dikkat çekti.

enverIPAB Proje Müdürü Sebahattin Öz, pilot okullarda gerçekleştirilecek eğitimlere ilişkin yaptığı açıklamada, Türkiye’nin çok genç bir nüfusu olduğunu ve bu nedenle enerjinin verimli kullanımına ilişkin bilincin küçük yaşlarda oluşturulmasının önemini vurguladı. Sebahattin Öz, enerji tüketiminde dışa bağımlı olan Türkiye için enerji verimliliği konusunun son derece önemli olduğunun altını çizdi. Öz, okullardaki eğitimler sonunda öğrencilerin birer enerji dedektifi olacağını böylece başta aileleri olmak üzere tüm çevrelerindeki kişileri enerji verimliliği konusuna duyarlı olmaya davet edeceğini belirtti.

Eylül ayında okulların açılmasıyla birlikte başlayacak eğitimler için enverIPAB Projesi çerçevesinde çocuk kitabı, öğretmen rehberi, enerji dedektif kartı ve enerji dedektif rozetleri hazırlandı. "Enerjini Boşa Harcama!" adlı çocuk kitabında enerji olmadan hayatın nasıl olabileceği çocuklara çizgi karakterlerle anlatılacak. Öğretmenler de "Öğretmen Rehberi" aracılığıyla öğrencilerini yönlendirecek. Her öğrenciye dağıtılacak enerji dedektifi izleme kartı ile de öğrencilerin enerjiyi verimli kullanmayı eğlenerek öğrenmesi amaçlanıyor. Eğitimler sonrası enerjiyi verimli kullanmayı öğrenen öğrencilere "enerji dedektifi" olduklarını gösteren rozetler dağıtılacak.

 

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/ogretmenler-enerji-verimliligini-ogrendi-simdi-sira-ogretmeye-geldi_62431.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!