Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Oğula İmar ‘Ayrıcalığı’

CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, Sarıyer’de inşaat yapılması yasak olan parselde İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın oğluna ait 45 metrekarelik binanın “basit onarım” kılıfı adı altında 150 metrekarelik alana dönüştürüldüğünü açıkladı.

Cumhuriyet Gazetesi
Oğula İmar ‘Ayrıcalığı’

CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, Sarıyer’de inşaat yapılması yasak olan parselde İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın oğluna ait 45 metrekarelik binanın “basit onarım” kılıfı adı altında 150 metrekarelik alana dönüştürüldüğünü açıkladı.

CHP’li Soysal dün parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, “Topbaş’ın Sarıyer’de oğluna tanıdığı olağanüstü ayrıcalık”la ilgili açıklamalar yaptı. Rumelihisarı’ndaki 45 metrekarelik tek katlı binanın mülkiyetinin Topbaş ve ailesinin olan Saray Muhallebicisi ile Sütiş’e ait olduğunu, bu alanda “basit onarım” kılıfı altında yeni bir inşaat yapıldığını anlatan Soysal, şu bilgileri verdi:

“Bu yer çay bahçesi iken önce üstü pergule ile kapatıldı, eternit kaplandı ve en sonunda çelik betonarme karışımı bir yapıya dönüştürüldü. Bu sayede 45 metrekarelik bina, 150 metrekarelik alan haline getirildi. Bu alanın inşaat faaliyetleri Haziran 2008’de başlatılmıştır, fakat ruhsat için iki ay sonra 22 Ağustos 2008 tarihinde dilekçe verilmiştir. Bu dilekçe üzerine 90 gün süre ile basit onarım rusatı verilmiştir. Yeni inşaat yapılması yasak olan parselde Topbaş’ın oğlu olunca inşaat yapılabiliyor. İmar Kanunu’na göre basit onarım olarak nitelenebilecek işler boya, badana, iç sıva vb. işlerdir. Burada verilen ruhsata uygun olarak basit onarım yapılmamıştır. Nitekim onarım izninin asıldığı gün, onarılacak bina zaten yıkılmış durumdaydı. Üzerine yeni bir kat ilave edildiği için onarılacak bina yerinde yoktu. Çelik konstrüksiyondan yapılmış 150 metrekare kapalı alanlı ikinci binanın kaba inşaatı ise tamamlanmış durumdaydı. Topbaş, bu inşaata bir baba olarak mı, bir mimar olarak mı, yoksa bir belediye başkanı olarak mı göz yummuştur? Ailevi çıkarlarını yasaların önünde görmüş, kanunları çiğnemekten kaçınmamıştır.”

Soysal, “Burası Boğaziçi öngörünümüdür. Özel yasa ile korunan bir alandır. Bırakın çivi çakmayı, burada basit bir tamirat izni için bile aylarca beklenir. Topbaş oğluna açık bir ayrıcalık sağlamıştır. Topbaş’ın oğlunun sahibi olduğu Saray Muhallebicisi’ne sağladığı tek ayrıcalık bu değildir” dedi. Soysal, Topbaş’tan “Belediye başkanlığı görevine geldiğinde 4 olan muhallebici sayısı şimdi kaç olmuştur” sorusuna da yanıt istedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ogula-imar-ayricaligi_66386.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!