Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

ÖİB Gerçekleştirecek

Otoyolların işletme hakkı verilmesi yoluyla özelleştirilmesine de olanak sağlayan kanun tasarısı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi.

Gazete Vatan
ÖİB Gerçekleştirecek

Otoyolların işletme hakkı verilmesi yoluyla özelleştirilmesine de olanak sağlayan kanun tasarısı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi.

Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından 2007 yılında özelleştirme kapsam ve programına alınan Edirne-İstanbul-Ankara, Pozantı-Tarsus-Mersin, Tarsus-Adana-Gaziantep, Toprakkale-İskenderun, İzmir-Çeşme, İzmir-Aydın Otoyolları ile Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri’nin bağlantı yollarının yanı sıra Gaziantep-Şanlıurfa Otoyolu, İzmir ve Ankara Çevre Otoyolu’nun bağlantı yollarının ihaleye çıkarılması için 'Karayolları Genel Müdürlüğü'nün Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Tasarısı’nın yasalaşması bekleniyor.

Tasarıya göre, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün sorumluluğundaki otoyollar ile bunlar üzerinde bulunan bakım ve işletme tesisleriyle diğer mal ve hizmet üretim birimleri ve varlıkları işletme hakkının verilmesi yoluyla özelleştirilebilecek. İşletme hakkının verilmesi Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nca (ÖİB) gerçekleştirilecek. İşletme hakkı verilen otoyollarda uygulanacak geçiş ücretlerinin belirlenmesinde, düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihte uygulanmakta olan geçiş ücretleri esas alınacak.

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/oib-gerceklestirecek-_78303.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!