Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Okmeydanı için Verilen Önerge Dikkate Alınmadı

Okmeydanı’nda riskli alan ilan edilen 6 mahalle ile ilgili olarak CHP Milletvekili Didem Engin’in verdiği soru önergesi, Başbakan Binali Yıldırım tarafından yasal süre içerisinde yanıtlanmadı.

yapi.com.tr
Okmeydanı için Verilen Önerge Dikkate Alınmadı

Milletvekili Engin, konuyla ilgili yazılı basın açıklaması yaptı, “Başbakan’ın yasaların uygulanmasını gözetmesi gerekirken, bizzat kendisi yasal sürelere uymamakta, bu gibi sorularımın yasal süre içerisinde cevaplanmamasının iyin niyetli bir gerekçesi olamaz” dedi.

BirGün’den Fatih Kıyman'ın haberine göre, Okmeydanı Çevre Koruma Derneği Başkanı Ali Çetkin, “15 Temmuz girişiminden sonra diğer toplumsal meseleleri unutmaya bıraktılar diyebilirim” dedi. Soru önergesinde bilgi verilmesi talep edilen bilimsel tetkik konusuna da değinen Çetkin, “Bugüne kadar bütün mahkemeler, bütün bilirkişiler Okmeydanı halkını haklı buldu, riskli alan kararlarını iptal etti. Bakanlar Kurulu’nun mahkeme kararlarına saygı duymasını beklerdik. Riskli alan kararları iptal edilmesine rağmen hukuk dikkate alınmadan hareket edildiğini görüyoruz. Biz sonuna kadar yasal haklarımızı kullandık, bu günden sonra da kullanacağız. Riskli alan ilanına karşı Danıştay’a itiraz davamızı 556 kişiyle açtık,” şeklinde konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/okmeydani-icin-verilen-onerge-dikkate-alinmadi_147877.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!