Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Okullara Apar Topar Tahliye

Başta İstanbul olmak üzere toplam yedi kentte ikinci dönem başladıktan sonra ya da başlamasına kısa bir süre kala 130 okul hakkında tahliye kararı verildi. Bu karardan toplamda 77 bin 646 öğrenci etkilendi.

yapi.com.tr
Okullara Apar Topar Tahliye

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından başta İstanbul olmak üzere çeşitli kentlerde okullar hakkında tahliye kararı verildi. Tahliye kararlarının okullar açıldığı gün veya bir gün önce alınması ise tepki çekti. ‘Depremler yaşanmasaydı bu okulların akıbeti ne olacaktı?’ sorusu ise akılları karıştırdı.

BirGün’den Mustafa Kömüş’ün haberine göre; toplam 7 kentteki okullar hakkında tahliye kararı verildi. Kararlardan 130 okul etkilendi. Başka okula gidecek öğrenci sayısı ise 77 bin 646 oldu. Kent kent alınan kararlar şöyle:

İstanbul: Toplam 93 okul hakkında tahliye kararı verildi. Bu okullarda toplam 51 bin 995 öğrenci eğitim görüyordu. Tahliye kararı okullar açılmadan sadece iki gün önce açıklandı.

İzmir: 8 okul hakkında tahliye kararı verildi. Karar ikinci dönemin başladığı gün açıklandı. Alınan tahliye kararı nedeniyle toplam 3 bin 27 öğrenci başka okullara gönderildi.

Kayseri: 11 okul hakkında tahliye kararı verildi. Bu 11 okuldan 8 bin 876 öğrenci başka okullara gönderildi. Kayseri’de de ikinci dönem başladıktan sonra tahliye kararları açıklandı.

Tekirdağ: Çorlu ilçesinde 5 okul hakkında tahliye kararı verildi. Karar ikinci dönem başlamadan bir gün önce açıklandı. Bu 5 okulda tam 7 bin 917 öğrenci eğitim görüyordu.

Manisa: Üç ilçede toplam 9 okul hakkında tahliye kararı verildi. Salihli’de 5, Turgutlu’da 3 ve Kula’da 1 okul boşaltıldı. Bu okullarda okuyan toplam öğrenci sayısı ise 4 bin 149.

Aksaray: 3 okul hakkında tahliye kararı verildi. Bu kapsamda 966 öğrenci, başka okullara nakledilecek.

Muğla: Bodrum’daki Kanuni Sultan Süleyman Anadolu Lisesi hakkında güçlendirme nedeniyle tahliye kararı verildi. 756 öğrenci Güler Mustafa Kızılağaç İlkokulu’na gönderildi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/okullara-apar-topar-tahliye_194703.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!