Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Okullarda Enerji Verimliliği Sağlanıyor

İstanbul’daki okullarda enerji verimliliği artırılıyor. “Okullarda Enerji Verimliliğinin Arttırılması Semineri ve 41 Okula Enerji Verimliliği Sertifika, Flama, Plaket Dağıtım Töreni” Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

ibb.gov.tr
Okullarda Enerji Verimliliği Sağlanıyor

üyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla İstanbul’daki okullarda enerji verimliliği arttırılacak. Okullarında enerji verimliliğini arttıran müdürlere düzenlenen törenle sertifikaları verildi.
 
İstanbul’daki okullarda enerji verimliliği artırılıyor. “Okullarda Enerji Verimliliğinin Arttırılması Semineri ve 41 Okula Enerji Verimliliği Sertifika, Flama, Plaket Dağıtım Töreni” Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün İstanbul Büyükşehir Belediyesi Enerji A. Ş. ile Mimar ve Mühendisler Grubu’nun katkılarıyla düzenlediği programa; Vali Yardımcısı Harun Kaya, İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Enerji A.Ş. Genel Müdürü Adnan Çelik ve Mimar ve Mühendisler Grubu genel Başkanı Avni Çebi ile akademisyenler ve okul müdürleri katıldı.

Törende konuşan Vali Yardımcısı Harun Kaya, yeraltı ve yerüstü kaynaklarını kullanarak ortaya çıkarılan enerjinin yerine konulma şansının olmadığını belirterek, “Günümüz dünyasında hala fosil yakıtlara bağlı yaşıyoruz. Dolayısıyla kaybı en aza indirecek çalışmaları yapmak zorundayız. Bu konuda emeği geçecek kişilerin katkılarını biraraya getirmek ve bunu da uygulayıcılara anlatmak durumundayız” dedi.

Okul müdürlerinden ve öğretmenlerden enerji verimliliğinin özellikle öğrencilere anlatmalarını isteyen Kaya, “Her sunumda bunun uygulanabilirliğini de kendiniz yaşıyor gibi anlatmalısınız. Elle tutulur ve gözle görülür bir sunum yapmalısınız” şeklinde konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız da öğrenciler ve velilerle tüm İstanbul’da yaşayan herkesi etkileyecek bir potansiyeli ellerinde tuttuklarını dile getirerek, göreve geldikten itibaren herkesle işbirliği yapma felsefesini hayata geçirdiğini söyledi. “İstanbul’a hizmet eden herkese, İstanbul’da hizmet eden herkese kollarımızı açtık” diyen Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Genç nüfus potansiyelimiz ve kaynak zenginliğimiz itibariyle şu anda dünyada çok iyi bir yerdeyiz. ‘Yapacağımız küçük tasarrufların ne önemi var’ diye düşünmeyelim. Yapabileceklerimiz neyse bizler ondan sorumluyuz bireyler olarak. Atacağımız bir adımlar beraberinde binler adımı getirecektir. Bizler bu düşünceyle yola çıktık. İstanbul’un enerjisini en iyi şekilde kullanmak için okullarda öğrencilerimiz ve velilerimizle yapacağımız çalışmalarla iyi bir model olacağımızı düşünüyorum.”

Törende daha sonra Enerji A.Ş. Genel Müdürü Adnan Çelik’in moderatörlüğünde gerçekleşen seminerde; Prof. Dr. Yunus Çengel, EİE Genel Müdür Yardımcısı Erdal Çalıkoğlu, MEB Erkek Teknik Eğitim Müdürü Hüseyin Acır ve Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yıldırım Özkaya, dünyada, Türkiye’de ve okullarda enerji verimliliği uygulamalarını anlattılar. Törenin sonunda hak sahibi 41 okul müdürüne sertifika, flama ve plaketleri takdim edildi.

 

ETİKETLER: yeşil çevre
http://www.yapi.com.tr/haberler/okullarda-enerji-verimliligi-saglaniyor-_79825.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!