Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"Okulları Kapatılırsa Göç Mağduru Çocuklar Sokağa İtilecek"

Eğitim-Sen'den Bükrek, yerine otel yapılması planlanan Taksim Ticaret Lisesi'ne bu yıl yeni öğrenci kabul edilmediğini söyledi; "Her yıl 400 öğrenci kabul ediyorduk. Bu öğrenciler bu yıl ne yaptı?" diye sordu.

bianet.org
"Okulları Kapatılırsa Göç Mağduru Çocuklar Sokağa İtilecek"

Okuluma Dokunma İnisiyatifi bugün (30 Eylül) Taksim Ticaret Meslek Lisesi önünde bir eylem yaparak, yerine otel yapılması planlanan okulun kapatılmamasını istedi; "Okul kapatılırsa öğrenciler sokağa itilecek" dedi. İnisiyatif adına basın açıklamasını okuyan Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) 3 No'lu Şube Başanı Nebat Bükrek, 2010-2011 öğretim yılında Lise 1. sınıfa hiçbir öğrenci alınmadığını açıkladı:

"Okulun kademeli olarak kapatılmasına karar verildi. Sıfır gösteremedikleri için bir kişilik kontenjan açıldı. 700 başvuru geldi ancak hiçbir başvuru kabul edilmedi. Her yıl okulumuzda eğitime başlayan 400 öğrenci, bu yıl ne yaptı?"

Göçle gelen çocuklar bir kez daha mağdur olacak

"Bu öğrenciler aynı zamanda bir işte çalışmak zorunda olan öğrencilerdir; okuldan geri kalan zamanlarında çevredeki işyerlerinde garsonluk, tezgâhtarlık yapıp aile geçimine katkı sağlarlar" diyen Bükrek, çevredeki meslek liselerinin kapasitelerini düşününce alternatif bir okulun olmadığını söyledi.

"Sokağa zaten yabancı olmayan, küçük yaştan itibaren çalışmak zorunda kalan çocuklar, en riskli yaş dönemi olan ergenlikte tekrar sokağa itilecekler."

Beyoğlu'nda Ticaret Lisesi'ne ihtiyaç olmadığı, öğrencilerin ilçe dışından geldiği iddialarını Bükrek, "Bin 300 öğrencinin varlığı, ihtiyacı ortaya koymaktadır. Çoğunluk Beyoğlu'ndan ve özellikle Tarlabaşı bölgesindendir. Okulun kapanmasıyla, göç mağduru ailelerin çocukları düzenli bir gelirden ve insanca yaşam için asgari koşullardan mahrum kalıyor" diye yanıtladı.

"Deniyor ki, barlar arasında okul olmaz. Sainte Pulchérie, Esayan Ermeni, İstanbul Atatürk Liselerinin, Tömer, Taksim İlköğretim, Galatasaray Spor okullarının zilleri birbirine karışıyor. Onlar oluyor da, bu lise neden olmuyor?"

"Görenler 'Ne güzel otel olur' diyor"

Bükrek, Haliç manzaralı, yüksek tavanlı okulun konum ve mimarisinin, gerçeği ortaya koyduğunu belirtti: "Görenler ödeneksizlikten bakımsız kalan haline rağmen, "Buradan ne güzel otel olur" diyor. Derme çatma evlerde barınan öğrencilerimize çok görülen bu muhteşem yapı, parası bol insanların konaklaması için uygun görülüyor."

Eğitim-Sen 3 No'lu Şube yöneticisi Özlem Noyan da, "Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu Kaymakamı, İlçe Milli Eğitim Müdürü, Ticaret Meslek Lisesi Müdürü... Soruyoruz, neden öğrencilerimizin hakları ellerinden alınıyor? Neden okulumuzu otel yaptırmak istiyorlar?" diye konuştu.

"Sınıf mevcutları 80-90 kişi iken hangi nitelikli eğitimden bahsedilebilir? Bu, Taksim'deki ikinci büyük okuldur. Bu kadar öğrenciyi nereye göndereceksiniz?"

Okulun şimdiki öğrencilerinin yanında eski mezunlarının da desteklediği eyleme katılanlar "Taksim Ticaret Kapatılamaz", "Parasız Eğitim, Parasız Sağlık", "AKP Elini Okulumdan Çek" sloganları atarak, okula öğrenci alınana kadar mücadele edeceklerini söyledi:

"İnisiyatif olarak, bu okulun da kapanmasına izin vermeyeceğiz. Mücadeleler sonucu Taksim Endüstri Meslek Lisesi'ne bu yıl 9. sınıflar alındığı gibi, bu okula da 9. sınıflar alınana kadar mücadele edeceğiz."

ETİKETLER: kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/okullari-kapatilirsa-goc-magduru-cocuklar-sokaga-itilecek_82924.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!