Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Öldüren Selin Altından Yine Rant Çıktı!

Dere yataklarının imara açılmasının yarattığı felaketler 4 can daha aldı. Öldüren felaketin ardından yine ihmal çıktı.

yapi.com.tr
Öldüren Selin Altından Yine Rant Çıktı!

Cumhuriyet'ten Mehmet Ali Solak'ın haberine göre, Hatay’ın Erzin ilçesinde önceki gün, gece boyunca süren yağış felakete neden oldu. Amanos Dağları’ndan gelen sel, önüne gelen her şeyi yıkıp geçti. 4 kişi yaşamını yitirdi, kaybolan 2 kişiyi de arama çalışmaları sürüyor. Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek, faciayı “görülmemiş bir felaket” diye nitelendirdi.

İki ay önce de felaket yaşandı

Aynı yerde iki ay önce 22 Temmuz’da piknik yapmak için kaplıcalara gelen Ümit Taş (20) ve Habeş Özer (28), etkili olan sağanağın ardından İsalı Deresi’nin taşması sonucu oluşan sel sularına kapılmış, Taş, kendi çabalarıyla kurtulurken Özer’in cesedi ekiplerin saatler süren aramalarının ardından yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta bulunmuştu.

Gece 01.00'de başladı...

Erzin’de gece 01.00 sıralarında Amanos Dağları’ndan gelen sel, ilçede birçok mahallede su baskınlarına neden oldu. 40 bin nüfuslu ilçenin özellikle Ilıca bölgesinde etkili olan selde köprü yıkıldı, pansiyon ve lojmanlarla birçok bina sular altında kaldı. Yaşanan felaketin ardından AFAD ekiplerinin yanı sıra Adana Arama-Kurtarma Birlik Müdürlüğü ekipleri bölgede arama başlattı. Ekipler, akşam saatlerine kadar 4 cesede ulaştı. Ceset- lerden üçünün Osman Başaran (49), Bayram Aydıngöli (46) ve eşi Serap Aydıngöli’ye (42) ait olduğu saptandı. Dördüncü cesedin ise kimliği henüz tespit edilemedi. Cesedin Osman Başaran’ın eşi Zahide Başaran’a (48) ait olabileceği belirtildi. Arama kurtarma ekipleri sel sularına kapılan ZekiDuran (50) ile kimliği henüz belirlenemeyen bir kişiyi daha arıyor. Sel felaketinde yaşamını yitirenlerden Osman Başaran’ın Ilıca’da market ve pansiyon işlettiği, otomobilini kenara çekmek için aşağıya indiği sırada eşi Zahide Başaran ile sel sularına kapıldığı öğrenildi. Serap Aydıngöli’nin ise eşi Bayram Aydıngöli ile birlikte Osmaniye’de oturduğu ve yaz aylarında Ilıca’ya gelip çay ve gözleme sattığı bildirildi.

Araçlar top gibi yuvarlandı

Felaketi yaşayanlardan esnaf Mustafa Yıldırım, yaşananların evlerin dereyatağına yapılmasından kaynaklandığını belirterek “Sular gece saat 01.00 gibi tsunami gibi aniden geldi. Evlerin birinci katları suyla doldu. Araçların bazıları top gibi yuvarlanıyordu. Bazıları yerlerinde yoktu. Dere yatağına evlerin yapılmasına izin verilmesi nedeniyle bu sel felaketini yaşadık. Bu evler yapılmasaydı bu felaket yaşanmayacaktı” diye konuştu. Yurttaşlardan Muhammed Gürz de dere yatağının ıslah edilmesi için 2012 yılında da müracatta bulundukların ancak bir sonuç alamadıklarını söyledi.

Köprü yıkıldı, mahsur kaldılar

Selin etkili olduğu bölgede dere kenarında yaşayan Ahmet (81) ve Meryem Turgut (69) çifti köprünün yıkılması sonucu evlerinde mahsur kaldı. İtfaiye ekiplerinin ulaştığı çift, önce eşyalarının evden çıkarılmasını istedi. Eşyalarını merdivene yerleştiren çift, daha sonra ekiplerin yardımıyla derenin diğer tarafına uzatılan yangın merdiveniyle kurtarıldı. Meryem Turgut, selinbir anda geldiğini ve ne olduğunu anlamadıklarını söyledi.

Hassa ve Dörtyol'da da

Sağanak, Hassa ilçesinde de etkili oldu. Bazı ev ve iş yerlerinin sular altında kaldığı yağış nedeniyle ilçenin Arpalıuşağı Mahallesi’ndeki 3 kerpiç ev yıkıldı. Sağanak Dörtyol ilçesinde de etkili oldu. Kuzuculu Mahallesi’nden geçen Deliçay Deresi taştı. Köprü etrafından bulunan 10 evi su bastı.

Sürücüler mahsur kaldı

Kahramanmaraş’ta aniden bastıran sağanak yağış nedeniyle bazı yollar kapandı, çok sayıda araç mahsur kaldı. Merkez Oniki Şubat ilçesinin dağlık bölgesindeki Hacılar Mahallesi’nde önceki akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağış nedeniyle yollar ulaşıma kapandı. Yağışın yol açtığı sel nedeniyle bazı sürücüler yollarda mahsur kaldı, su baskınları oluştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/olduren-selin-altindan-yine-rant-cikti_125098.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!