Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ölülerimizi Rahat Bırakın

Büyükşehir Belediyesi'nin semt mezarlığının ortasından yol geçirmek için 700 mezarı başka bir yere taşıma kararı alması vatandaşı isyan ettirdi. Yeşilyurtlular, başkan Kocaoğlu'nun onayı öncesinde, "Başkanım, o kararı sakın imzalamayın. Ölülerimizi mezarlarında rahat bırakın" dediler.

Yeni Asır Gazetesi
Ölülerimizi Rahat Bırakın

İzmir'in Yeşilyurt semtindeki vatandaşlar, geçim sıkıntısını, alışveriş derdini, çocuklarının okul masraflarını bir yana bırakıp mezardaki ölülerinin kemiklerini sızlatmamak için ayağa kalktı. Büyükşehir Belediyesi'nin semt mezarlığının ortasından yol geçirmek için 700 mezarı başka bir yere taşıma kararı alması vatandaşı isyan ettirdi. Yeşilyurtlular, başkan Kocaoğlu'nun onayı öncesinde, "Başkanım, o kararı sakın imzalamayın. Ölülerimizi mezarlarında rahat bırakın" dediler.

İki cadde arasında

Hatay'daki İnönü Caddesi ile Karabağlar'daki Yeşillik Caddesi'ni birbirine bağlaması öngörülen yolun, bölgedeki trafiği rahatlatmak düşüncesiyle mezarlıktan geçirilmesine tepki gösteren vatandaşlar, başka bir çözüm bulunmasını istedi. Mezarlıklar Müdürlüğü'nün bu kararı, sadece meftaların hayattaki çocuklarını ve torunlarını üzmekle kalmadı, 700 mezarın Kooperatif Evleri Pazaryeri'nin bulunduğu alanda yapılacak kabristanlığa defnedilecek olması, buradaki vatandaşların da tepkisine neden oldu. Pazaryerinin yakınındaki konut sahipleri, evlerinin dibinde mezarlık istemediklerini belirterek, belediyenin kararını yeniden gözden geçirmesini istediler.

Evlerin yanına istemiyoruz

Büyükşehir'in ısrarcı olması halinde yargıya gideceklerini söyleyen 9131/14 sokak sakinlerinden Gürsel Yılmaz, yeni planlamaya göre mezarların evlerin içine kadar gireceğini belirterek, "Mezarlığın içindeki ağaçlık alan kabirleri kapatıyordu. Şimdi ise mezarlar evimizin dibine kadar taşınmak isteniyor. Madem yol için 700'e yakın mezarı taşıyabiliyorlar, o zaman mezarlığın tamamını başka bir yere taşısınlar" dedi.

Kabul eden yok

Yeşilyurt Rıfat Bele Mahalle Muhtarı Metin Bingöl : Yol gerekliyse, mezarlığın altına tünel açılsın.

* Kezban Özdemir (58): Mezarlığın içinden yol geçmesini istemiyoruz.
* Hüseyin Akgül (42): İnsanların cenazelerine de saygı duyulmuyor. İnsanlar bari mezarlarında rahat etsin.
* Hülya Yıldız (42): Mezarlık da pazaryeri de yerli yerinde kalsın.
* Nefiye Çubukçu (31): Eniştemle halamın kızının mezarları burada. Sürekli ziyaret ediyoruz. Taşınmasın.
* Aynur Çiftçi (53): Annem, babam, teyzem, anneannem burada yatıyor. Başka bir çözüm bulunmalı.
* Bülent Merinç (42): Mezarlık sayesinde burası yeşil alan olarak kaldı. Ne mezarların başka yere taşınmasını ne de pazaryerinin bulunduğu alanın mezarlık olmasını istiyorum.

Uğursuz geldi

Mezarlıkların taşınması ve yol yapılmasının bir örneği yaklaşık 15 yıl önce Alaşehir'de de yaşandı. Alaşehir- Salihli yolu yapılırken mezarlığın ortasından geçildi. Bundan sonraki yıllar o yolda onlarca ölümlü kazalar meydana geldi. İzmir Alsancak Stadı'nda da ek tribün çalışması yapılırken mezarlıktan kaldığı belirlenen iskeletler çıkmıştı.

Savunma kürsüsü

İmar planında yol görünüyor

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri projeyi mezar sahiplerine tebligat aşamasına kadar getirdiklerini, kabirlerde yatanların yakınlarına ulaşmak için tebligatın yanı sıra internet ve gazetele ilanları aracılığıyla da duyuru yapacaklarını kaydettiler. Ayrıca, İnönü Caddesi'ni Karabağlar Yeşillik Caddesi'ne bağlayacak olan yolun 20 metre olarak planlandığını belirten yetkililer, söz konusu alanın imar planlarında da yol olarak işaretlenmiş olduğuna dikkat çekti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/olulerimizi-rahat-birakin_73681.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!