Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ölüm Yoluna "Kaçış Rampası"yla Çözüm

İzmir-Manisa Karayolu’ndaki Sabuncubeli Mevkii’nde sık sık meydana gelen kamyon kazalarına karşı, Karayolları 2’nci Bölge Müdürlüğü, "kaçış rampası"yla önlem almaya hazırlanıyor. Konu, İzmir İl Koordinasyon Kurulu toplantısında gündeme geldi.

Milliyet Gazetesi
Ölüm Yoluna "Kaçış Rampası"yla Çözüm

zmir-Manisa Karayolu’ndaki Sabuncubeli Mevkii’nde sık sık meydana gelen kamyon kazalarına karşı, Karayolları 2’nci Bölge Müdürlüğü, "kaçış rampası"yla önlem almaya hazırlanıyor. Konu, İzmir İl Koordinasyon Kurulu toplantısında gündeme geldi. Bölgede sık sık trafik kazası olduğunu, son olarak geçen ay bir kamyonun freninin patlaması sonucu trafik ekiplerinin müdahalesiyle olası facianın eşiğinden son anda dönüldüğünü hatırlatan Erol Altun, şu bilgileri verdi:

"Topçu Tugayı’nın önünde bir kaçış rampası projemiz var. Bunun için Tugay Komutanı’yla görüştük, onay aldık. Proje Milli Savunma Bakanlığı’na gitti. Onlar da destek verirse o alana bir kaçış rampası yaparak önlem almaya çalışacağız. Fren patlaması diye bir olayı kabul edemiyoruz. 10 tonluk araca 40 ton yük konursa sonuç böyle olur. Trafik polisleri de ağır yüklü kamyonları denetlemek için bir cep yaptı."

64 proje, 8.4 milyar lira

Toplantıyı yöneten Vali Yardımcısı Şükrü Kara, İzmir’de bu yıl bin 64 proje hazırlandığını, hepsinin 8.4 milyar liraya mal olacağını, şu ana kadan 584 milyon lira ödenek geldiğini, projelerden 472’sinin yapıldığını açıkladı. Kara, 333 projenin devam ettiğini, 117’sinin ihale aşamasında olduğunu, 142’sine ise çeşitli nedenlerle başlanamadığını anlattı.
Çevre ve Orman İl Müdürü Osman Tatar, yürüttükleri projeler hakkında bilgi vermek yerine, diğer müdürlüklerle yaşadıklarını iddia ettiği sıkıntıları anlattı. Büyükşehir Belediyesi’ni eleştiren Tatar, şöyle konuştu:

Büyükşehir uyarısı

"Kamuoyunda, Büyükşehir Belediyesi’ne, arıtma tesisi çalışmadığı için 20 bin lira ceza kestiğimiz iddia ediliyor. İzmir’de hiçbir belediye hakkında yasal işlem yapılmadı. İZSU’ya ait dört işletme ve sekiz belediyeye ait arıtma tesisleri şu anda cezai işlemle karşı karşıya. Büyükşehir Belediyesi’ne ceza kesme gibi bir gayretimiz yok". Vali Yardımcısı Şükrü Kara, Tatar’a, "Burada sadece kamuoyuna açık projeleri konuşuyoruz. Diğer kurumlarla sorunlarınızı ayrıca görüşün" uyarısında bulundu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/olum-yoluna-kacis-rampasiyla-cozum_73264.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!