Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ölümler Bahane Geziler Şahane!

Meclis Komisyonu Tuzla'daki ölümlerin nedenlerini Güney Kore ve Ukrayna'da araştırma kararı aldı. Komisyondaki muhalefet üyeleri tepki gösterdi. CHP'li üyeler "Ne işimiz var Ukrayna'da? Turizm için mi komisyon kuruldu? Ayıptır" derken, MHP'liler katılmayacaklarını söyledi.

Vatan Gazetesi
Ölümler Bahane Geziler Şahane!

Meclis Komisyonu Tuzla’daki ölümlerin nedenlerini Güney Kore ve Ukrayna’da araştırma kararı aldı. Komisyondaki muhalefet üyeleri tepki gösterdi. CHP’li üyeler "Ne işimiz var Ukrayna’da? Turizm için mi komisyon kuruldu? Ayıptır" derken, MHP’liler katılmayacaklarını söyledi.

Tüm Türkiye’yi sarsan Tuzla tersanelerindeki işçi ölümleri, Meclis’i de harekete geçirmişti. AKP, CHP ve MHP’nin ayrı ayrı verdiği önergeler birleştirilerek Tuzla’daki ölüm olaylarının araştırılması için komisyon kuruldu. Komisyon üyeleri 30 Nisan’da belirlendi. Başkanlığa AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Domaç’ın seçildiği komisyon, Tuzla ve Yalova’da incelemelerde bulundu.

20 kişilik heyet gidecek

Ancak komisyonun aldığı bir karar, "Tuzla’da işçiler ölürken onlar gezmeye mi gidiyor" tepkisini yarattı. Zira komisyon Tuzla’daki ölümlerin nedenini 20 Haziran’dan sonra Karadeniz’de bulunan Ukrayna’daki tersaneler ile Güney Kore’deki dünyanın önemli iş hacmine sahip tersaneleri incelemeye karar verdi.

Meclis bütçesinden

16 üyeli komisyon, uzman ve stenograflar da eklenince 20 kişilik heyet halinde gitmeyi planlıyor. Buna karşılık, 8’er kişilik iki ayrı heyet oluşturarak iki ülkede ayrı heyetler tarafından inceleme yapılması üzerinde de duruluyor.

Komisyon başkanı AKP’li Mehmet Domaç’ın önerisiyle gündeme gelen Ukrayna ve Güney Kore gezisi için izin almak üzere Meclis Başkanlığı’na başvuruldu. Gezinin tüm masraflarının Meclis bütçesinden karşılanması için Meclis Başkanı Köksal Toptan’ın da izin vermesi gerekiyor.

Toptan sıcak bakmıyor

Toptan’ın komisyona yanıtını henüz vermediği ancak geziye sıcak bakmadığı belirtiliyor. Toptan’ın bazı milletvekillerine "Kararımı vermedim. Zeytinyağı üreticilerinin sorunlarını araştırma komisyonu da İtalya’ya gitmek istemişti. Kabul etmemiştim. Şimdi buna evet dersem sorun olabilir" dediği öğrenildi. Komisyon Başkanı Domaç ise "Önerimiz Meclis Başkanı’nın önündedir. Eğer uygun görür onay verirse gideceğiz. Ama uygun görmezse gitmeyiz. Zaten raporumuzu yazmaya da başladık. Ona göre raporu hazırlarız" dedi. Komisyon, istihdam, eğitim, kapasite, iş sağlığı ve iş güvenliği, can ve mal güvenliği konularında alınacak önlemleri içeren bir rapor hazırlıyor.

Sendikaların yaptığı araştırmalara göre 1985 yılından bu yana Tuzla tersanelerindeki toplam ölü sayısı 98’e ulaştı. Araştırmalara göre, ölümlerin büyük bir bölümü son iki yılda gerçekleşti. 2006 yılından bu yana Tuzla Tersaneleri’nde 86 işçi hayatını kaybederken, Faruk Çelik’in Çalışma Bakanlığı’na başladığı günden itibaren ise 22 işçi yaşamını yitirdi.


http://www.yapi.com.tr/haberler/olumler-bahane-geziler-sahane_62055.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!